AK Parti İkinci Aday Tanıtım Toplantısı Gerçekleştiriliyor

AK Parti'de 48 ilin belediye başkan adayı tanıtılıyor... Ankara ve İzmir adayı da belli oluyor

AK Parti’de ikinci bir aday tanıtım toplantısı gerçekleştiriliyor. İlk toplantı İstanbul’da yapıldı ve 26 ilin belediye başkan adayları tanıtıldı. Şimdi ise Ankara’da gerçekleşen ikinci toplantıda 17 büyükşehir ve 31 ilin adayları açıklanacak. AK Parti ayrıca kalan 7 ilde de MHP’nin adaylarını destekleyecektir.

Toplantıda en çok merak edilen konu, Ankara ve İzmir adaylarının kimler olduğudur. İstanbul’daki gibi, Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında ilçe belediye başkan adayları açıklanmayacak. Ocak ayının sonunda ise tüm adaylar kamuoyuna tanıtılacağı bir program yapılması planlanmaktadır.

AK Parti’nin yerel seçim beyannamesi ise ilerleyen günlerde ayrı bir programla açıklanacaktır. Beyannamede, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik ve güvenli dirençli şehirler gibi 8 başlık bulunması beklenmektedir.

CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, bugün açıklanacak iller arasında Ankara ve İzmir’in de olduğunu söylüyor. Ankara için Turgut Altınok’un adının kesin olduğu görüşü hakimdir. İzmir içinse Hamza Dağ ismi kesin gözüyle bakılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce bir açılış konuşması yapması ve ardından 48 ilin adaylarını tek tek açıklaması beklenmektedir. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde düzenlenen programlarda ilçe belediye başkan adaylarının duyurulmasını da beklemekteyiz.

AK Parti’de seçim beyannamesinin de açıklanması planlanmaktadır. Bunun için Ocak sonu işaret ediliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim sürecinde 50 il ziyaret etmesi ve MHP ile yapılan işbirliği kapsamında bazı illeri ortak şekilde ziyaret etmesi beklenmektedir.