AK Parti Kampı Değerlendirildi

AK Parti’nin hafta sonu kampında sandık tespitleri

AK Parti Kampında Değerlendirmeler Yapıldı

Parti yöneticileri, kabine üyeleri ve milletvekillerinin katıldığı kampta yapılan sunumlarda, pandemi sürecinin 2019’dan başlayarak küresel etkilerle devam ettiği ve ülkemizi etkisi altına alan ekonomik sorunlar, emeklilerin maaş durumlarına yönelik itirazlar, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında kaydedilen artışlar ve konut ile ticarethanelerde kira bedellerinin yüksekliği konusundaki şikâyetlerin etkili olduğu belirtildi. Ayrıca, “Sandığa gitmeyen seçmenimiz CHP’nin oyunun oransal olarak artması görüntüsünü ortaya çıkarmıştır” tespitlerine yer verildi.

AK Parti’nin “önümüzdeki dönemde dikkat etmesi gereken başlıklar” konusunda sosyal belediyecilik çalışmalarına vurgu yapıldı. Sunumda, “Samimiyet, tevazu ve gayretin içselleştirilerek uygulanması önemli. Uygulamalarda ve çalışmalarda israf görüntülerine, şatafata, gösterişe, çakarlı arabalara ve gereksiz korumalara yer verilmemeli. Belediyelerin kaynakları doğru ve şeffaf bir şekilde kullanılmalı” ifadelerine yer verildi.

Durum analizi raporunda AK Parti’nin güçlü yönleri arasında “karizmatik lider, ‘Yaparsa AK Parti yapar’ inancı, yönetme tecrübesinden elde ettiği kabiliyet, yetişmiş insan kaynağı, 22 senelik başarı hikayesi, Türkiye’nin temel sorunlarını çözebilecek kapsayıcı parti olması, yaygın teşkilat yapısı, yüksek üye sayısı, toplumun en az yüzde 60’ının herhangi bir seçimde AK Parti’ye oy vermiş olması ve partinin reformcu yanı” sıralandı.

AK Parti’nin siyaseten içinde bulunduğu zorluklar ise şu şekilde anlatıldı: “Seçmen demografisi değişti. 2028’de 7 milyon genç ilk defa oy kullanacak; şu anda 14 yaşında olan bir genç bizim seçmenimiz olacak. Derin bir sosyal dönüşüm yaşanıyor ve dip dalgalarını zaman zaman yakalayamıyoruz. AK Parti’yi temsil etmenin getirdiği sorumluluklar, partinin değerleri ve vizyonu her birimize hatırlatılmalı. Parti aidiyetleri zayıflama eğiliminde.”

Parti politikalarıyla ilgili yapılan değerlendirmelerde, bir AK Partili eski vekil, “Seçim öncesi yapılan temayül çalışmaları başarısızdı. Algı oluşturamıyoruz. Tuzu kuru diye Beyaz Türkleri eleştiriyorduk şimdi beyaz Müslümanlar çıktı” ifadelerini kullandı. Eski bir bakan milletvekili ise “Seçim sonuçlarına sadece verilere bakılmamalı. Anket sonuçları tek başına yeterli değil. Seçim sonuçları ittifak pazarlıklarından memnun mu gösteriyor?” eleştirisinde bulundu. Bir kurucu üyenin ise, “Halktan birileri olduğumuzu yeniden göstermeliyiz. Partimiz bürokratikleşmeye başladı” dedi.