AK Parti Kongre Hazırlıkları Devam Ediyor

AK Parti tüzüğü güncelleniyor

AK Parti 8. Olağan Kongre Hazırlıklarına Devam Ediyor

AK Parti Nisan ayında yapılacak 8. Olağan Kongre’ye hazırlanırken, ilçe kongreleri sürüyor. Parti bu süreci 90 gün olarak planlarken, 28 Aralık’ta il kongrelerine başlamayı hedefliyor. Böylece en geç mart ayı sonuna kadar kongre hazırlıklarını tamamlamayı planlıyor.

Parti içinde genel seçimler ve yerel seçimler sonrasında yapılan değişiklikler nedeniyle il ve ilçe kongrelerinde büyük değişiklikler beklenmiyor. Kongre öncesi delegelere, ilçe yönetimlerinde hangi isimleri görmek istediklerine dair form dolduruluyor.

Tüzük Değişiklikleri için Komisyon Kurulacak

AK Parti’deki kongre hazırlıkları devam ederken, önümüzdeki günlerde kurulacak olan Tüzük Komisyonu, Büyük Kongre öncesinde gerekli tüzük değişikliklerini karara bağlayacak. Parti yetkilileri, kurucu değerler konusunda bazı değişikliklerin yapılacağını belirtirken kongrenin tüzük kurultayına dönüşebileceği de ifade ediliyor.

Parti kurmayları, “Tüzükte yapılacak değişikliklerin yanı sıra parti içinde de bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Siyasetten çekilmiş ancak hala partinin içinde bulunan bazı isimlerin artık olmaması gerekiyor. Söylem birliği oluşturmamız da önemli” şeklinde değerlendirme yapıyor.