AK Parti Milletvekilleri, İsrail’in Operasyonlarına Karşı Filistin’e Destek Verdi

AK Partili vekiller İsrail’i protesto etti

AK Partililer, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte “Filistin’e özgürlük,” “İsrail’in zulmüne sessiz kalma,” “Kudüs kırmızı çizgimizdir” yazılı dövizlerle Meclis’in Basın Kapısı’nda bir araya geldi. Bu eylem, İsrail’in operasyonlarına karşı yapılan bir protesto olarak gerçekleştirildi.

TBMM Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, grup adına bir basın açıklaması yaptı. Turan, “Çatışmalar sırasında, sanki Filistin tarafı başka bir ülkenin topraklarına girmiş ve orada terör estirmiş gibi bir algı operasyonu yapılıyor” dedi. Turan ayrıca, Gazze’nin yıllardır bombardımana maruz kaldığını ve Gazze halkının çok az seçeneği olduğunu belirtti. Bu bölge, havadan, karadan ve denizden tamamen kuşatılmış durumda ve çıkış kapıları kapatılmış durumda. İnsani yardım için bile bir koridor bulunmamaktadır.

Bu durum, Filistinlilerin yaşadığı zorlukları ve İsrail’in uyguladığı kuşatmayı vurgulamaktadır. Filistin halkının yaşadığı sıkıntılar uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam etmektedir.