AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milli Takım ve Suriye Açıklamaları

Çelik: Irkçılık arayan Avrupa’ya baksın

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Milli Takımımızdaki Futbolcuları Tebrik Ediyoruz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Milli Takımımızdaki futbolcuları tebrik ederek, “Bütün ‘bizim çocukları’ büyük bir mücadele ortaya koydular” dedi. Çelik, Merih Demiral’a verilen cezanın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu ceza UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklanmadan önce belli mahfillerde yayınlanmıştır ve siyasi gölge altında kalmıştır” diye konuştu.

Çelik, “Irkçılık vs. gibi konularda cezayı veremiyor, genel davranış kurallarına aykırılıktan veriyorlar. Avrupalı siyasetçilere sesleniyorum, Merih Demiral’in gol sevincini hedef alırken PKK’nın sembollerine sessiz kalıyorlar” şeklinde eleştirilerde bulundu. Ayrıca, “Kuran-ı Kerim yakılmasını fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendiriyorlar ya da sessiz kalıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ömer Çelik, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yan olduklarını vurgulayarak, “Biz Cenevre ve Astana sürecini birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. Rejim ve muhalefetin aynı zeminde buluşmasını sağladık. Varlığımız Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı değil, terör örgütlerine karşıdır” dedi.

Ayrıca, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak, “14-28 Mayıs ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Biz erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, sokak hayvanları düzenlemesi hakkında da konuşarak, “Son noktayı koymak üzereyiz. Bu hafta Meclis’e yetiştirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Suriye Devlet Başkanı ile görüşmeye ilişkin olarak, “Henüz bir davet gerçekleşmedi. Herhangi bir tarih de söz konusu değil. Yer ve zaman konusunda netlik yok” dedi.