AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Kongre Takvimi Açıklaması

Ömer Çelik MKYK sonrası konuştu: Teğmenlere hakaret kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Kongre Takvimi Mart Sonuna Kadar Tamamlanacak

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kongre takvimi ile ilgili önemli detayları paylaştı. Çelik’in yaptığı açıklamalardan bazıları şöyle:

“Kongre süreci ile ilgili MKYK’mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Büyük Kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül itibarıyla delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim’de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12’sinde yapılacak. 28 Aralık’ta il kongreleri başlayacak.”

Çelik ayrıca siyasi rekabetin önemine vurgu yaparak, “Siyaseten birbirimizin rakibiyiz ama hasmı değiliz. İlk Cumhurbaşkanı’mız ve devletimizin kurucusu Atatürk’ten Erdoğan’a kadar büyük mücadeleler verilmiştir. Atatürk’e ve Erdoğan’a karşı tavırlar mahkûm edilmesi gereken tavırlardır. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur. Bize oy versin vermesin vatandaşın iradesi saygıdeğerdir” dedi.

Atatürk ve Cumhurbaşkanı’na yönelik yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, “Bu hakaretleri eden kişinin CHP Başkanı tarafından himaye edilmesi son derece yanlış durum olmuştur” şeklinde konuştu.

Ömer Çelik’in açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın parti kongresi kararını imzaladığı belirtildi. Böylelikle, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongre süreci resmen başlamış oldu.