AK Partili Ömer Çelik’ten Önemli Değerlendirmeler

Reisi'nin helikopterini AKINCI'nın bulması... Ömer Çelik: Türkiye'nin imkan ve kabiliyetinin gelişimini gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun mesaisi olacak. Başta Gazze meselesi olmak üzere, parti içinde hep beraber aynı hedefe odaklanmamız konusunda açıklamalar yaptılar” dedi.

Savunma sanayisindeki gelişmeleri de değerlendiren Çelik, “Son gelişmeler ışığında savunma sanayisinde geldiğimiz nokta değerlendirildi. Bu alanda daha da yatırım yapacağımızı ifade ettiler” şeklinde konuştu. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nda birlik ve beraberliğin korunmasına vurgu yapan Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız bunun için herkesin hassasiyetle davranmasını ifade etti” dedi.

İran’a desteklerini de dile getiren Çelik, “AKINCI İHA’nın zorlu koşullarda uçuş yaparak merhum şahsiyetlerin yerini tespit etmesi Türkiye’nin geldiği yeri göstermesi bakımından önemli” diye belirtti. Ayrıca, Netanyahu’nun tutuklanması talebine de değinen Çelik, “Bu talep Netanyahu ve bakanları doğrudan savaş suçlarından sorumludurlar. Burada umarız ki mahkemenin ön yargılama dairesi talebe uygun karşılık verir” şeklinde konuştu.

İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanıyacak olmalarının önemine işaret eden Çelik, “Bu ülkeler tarihin doğru tarafında durduklarını göstermiştir” dedi. Ayrıca, ABD’nin Hiroşima ve Nagazaki açıklamalarını eleştiren Çelik, “İsrail’in soykırım yaptığını söylemeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bu kafayla gidilirse düşünürleri mahkum edebilecekler” şeklinde konuştu.

Sokak köpeklerine yönelik düzenleme çalışmalarına da değinen Çelik, “Toplumda zıt talepler var. Henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta Meclis’e gelmesi planlanıyor” dedi. Parti içinde değişim sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, “Değişim sürecinin başlangıcı yorumları gördüm. AK Parti’de değişim olağanüstü durum değil. Sürekli değişim içinde olan partiyiz” şeklinde konuştu.

Son olarak, Seferberlik Tüzüğü’ne değinen Çelik, “Değişen savaş koşulları ve gelişmeler doğrultusunda bu belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Milli güvenlik için koordinasyon nedir buna karar verildi ve yönetmelik yayınlandı” şeklinde konuştu.