Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Karaalioğlu Parkı’nda Hayatını Kaybetti

Üniversite öğrencisi iki gencin feci ölümü! 40 metre yükseklikten düştüler

Muratpaşa ilçesine bağlı Karaalioğlu Parkı’nda geçtiğimiz gece saat 04.00 sıralarında üzücü bir olay meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi 1. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Burak Gelir ve Sosyal Bilimler MYO Büro Hizmetleri ve Sekreterlik 1. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Hilal Öğütlü, arkadaşlarıyla birlikte parkta vakit geçirmek için buluştu. Ancak ikili, parktaki tarihi Hıdırlık Kulesi yakınlarındaki falezlere çıkmaya karar verdiler. Yaklaşık 40 metre yükseklikten kayalık zemine düşen gençler olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayı görenlerin haber vermesi üzerine polis ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İncelemeler sonucunda gençlerin cansız bedenleri bulundu. İtfaiye ve deniz polisi tarafından alınan cesetler, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Bu üzücü olayın ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan da bir paylaşım yaparak duygularını ifade etti. Rektör Özkan, “Yılın başlangıcında maalesef kötü bir haberle karşılaştık. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencimiz Burak Gelir ve Sosyal Bilimler MYO öğrencimiz Hilal Öğütlü’nün vefat haberlerini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Her ölüm zor, fakat genç yaşta iki gencimizi kaybetmek daha da acı verici. Öğrencilerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve sevdikleri için sabır diliyorum. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.