Aktepe Köyünde Unutulan Düğün: 36 Yıl Sonra Gerçekleşti

Eşine verdiği 'düğün' sözünü 36 yıl sonra yerine getirdi: 3 çocuğu 6 torunu var...




Aktepe Köyünde 36 Yıl Sonra Yapılan Düğün

Aktepe Köyünde 36 Yıl Sonra Yapılan Düğün

Pazar ilçesine bağlı Aktepe köyünde yaşayan Mikail ve Nebahat Karpuz çifti, 1988 yılında ailelerinin rıza vermemesi üzerine kaçarak evlendiler. Dünyaya gelen 2 çocuklarını evlendiren çift, bu kez 36 yıl önce gerçekleştiremedikleri düğünlerini yapmaya karar verdiler. Köylülerini ve komşularını davet eden çift, özel kıyafetler giyerek evlerinin önünde düğünlerini gerçekleştirdi. Tulum eşliğinde başlayan düğün renkli görüntülere sahne olurken, davetliler Karpuz çiftini tebrik ettiler. Gece boyunca süren düğünde horon oynayan davetliler, atma türkü geleneği ile eğlendiler.

Düğüne katılan çiftin oğlu Cihan Karpuz, “Her insana babasının düğününe katılmak nasip olmaz. Bu yüzden ben çok şanslıyım. Annem ve babam 36 yıldır mutlular. Bundan sonra da mutluluklarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Düğün hikayesini anlatan köy sakinlerinden İsmet Baltacı, “Bu asırlardır görülmemiş, duyulmamış, yaşanmamış bir düğün merasimine tanıklık ediyoruz. Bu çiftimiz gençliklerinde bir kızı sevdiler, ancak kızın babası izin vermediği için kaçarak evlendiler. Daha sonra babayla barıştılar ve 2 çocukları oldu. Zamanla çocuklarını evlendirdiler. Sonunda eşi Mikail’e, ‘Biz de evlenemedik, bir gelinlik bile giymedim. Eğer biz de düğün yapsaydık’ dedi. Ve sonunda bugün bu düğün kararını aldılar” şeklinde konuştu.