Alacak Meselesi Yüzünden Şiddet İçeren Kaçırma Olayı Bursa’da Yaşandı

Balıkesir'de kaçırdıkları kişiye dehşeti yaşattılar: İşkence görüntüleri ortaya çıktı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşanan bir olayda, Muhammet Ramazan Batır ve Osman Dova, alacak meselesi sebebiyle aralarında anlaşmazlık yaşadıkları Furkan A.’yı kaçırdı. Furkan A., gözleri bağlı bir şekilde bindirildiği otomobille Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki bir eve götürüldü. Elleri arkadan bağlanan Furkan A., ağzı tişörtle kapatılarak susturuldu. Batır ve Dova, dakikalarca süren şiddet eylemi sırasında Furkan A.’yı tehdit ederek dövdü. Bu dehşet verici anları, orada bulunan bir kişi cep telefonuyla kaydetmeyi başardı.

Irkçı ve aşağılayıcı bir şekilde Furkan A.’yı döven şüpheliler, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşarak gösteriş yapmaya kalkıştı. Ayrıca, 2 bin 500 TL nakit parayı ve cep telefonunu da ele geçirdiler. Daha sonra Furkan A., otomobille tekrar Karacabey ilçesine götürülüp serbest bırakıldı. Yaşanan bu olay üzerine Furkan A. şikayette bulundu ve soruşturma başlatıldı. Muhammet Ramazan Batır ve Osman Dova ise Bandırma’da polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, ‘Yağma’, ‘Darp’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından tutuklanarak Bandırma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüpheliler ifadelerinde, Furkan A.’yı borcunu ödemediği için dövdüklerini söyledi.

Öte yandan, darp olayı sırasında görüntüyü kaydeden ve telefonu çalan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı.

İşkence görüntülerinin yer aldığı dava dosyasına ulaşan DHA, Batır ve Dova’nın Furkan A.’yı bir eve getirerek üzerindeki giysileri çıkardığını, ellerini arkadan bağlayıp ağzını tişörtle kapattıklarını ve ardından şiddet uyguladıklarını gösteren görüntüleri yayınladı. Sosyal medyada dolaşan videolarda şüphelilerin, Furkan A.’yı tekmeleyerek dövdükleri, küfrettiği ve saçlarından tutarak başını koltuğun kenarına vurdukları açıkça görülüyor.