Alaşehir’de Kaybolan Pelin Karaca’nın Cesedi Bulundu

Kayıp Pelin’i komşusu katletmiş

Manisa Alaşehir’de Kayıp Kızın Cesedi Ormanlık Alanda Bulundu

Manisa Alaşehir’de yaşayan 21 yaşındaki Pelin Karaca, 17 Eylül’de aniden evden ayrılarak “Çarşıya gidiyorum” dedi ve geri dönmedi. Ailesi endişelenerek durumu polise bildirdi. Karaca hakkında kayıp ihbarı yapıldıktan sonra, ilçede geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı.

Polis ekipleri, evli olan 37 yaşındaki Ali Uysal’ı sorguladıktan sonra, Karaca’yı öldürdüğünü ve Uşak’ın Eşme ilçesindeki ormanlık alana gömdüğünü itiraf etti. Uysal’ın ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, önceki gece Eşme ilçesindeki ormanlık alanda arama yaptı ve Karaca’nın cesedini gömdüğü yeri buldu.

Polis, olay yerindeki çalışmaların ardından Karaca’nın cansız bedenini savcının incelemesinin yapılması için morga kaldırdı. Ali Uysal ise polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Uysal, ifadesinde, “Pelin ile gezmeye gitmiştik, arabanın önündeydi, araba hareket etti. Pelin altında kaldı, korktum, gömdüm” şeklinde açıklamalarda bulundu. Öte yandan, Pelin Karaca’nın annesi Nihal Dönmez Karaca ise, “Kızımın cinayete kurban gideceğini hiç düşünmemiştim. Polise gidip kızımı bulmaları için ihbarda bulundum. Kızımı katleden 37 yaşında ve evli. Eski mahalleden komşumuz. Kızımı Eşme’de öldürmüş, ormanlık bir alana gömmüş” dedi.