Alex Oxlade-Chamberlain: Beklenen Patlamayı Yapamayan Yetenekli Futbolcu

Arsene Wenger'i yanıltan Ox Büyücüsü

Alex Oxlade-Chamberlain, Southampton’un ünlü akademisinde yetişen Gareth Bale ve Theo Walcott gibi isimlerle birlikte, İngiliz futbolunda büyük umutlar vadeden bir oyuncuydu. Ancak yaşadığı sakatlıklar, beklenen çıkışı asla sergileyemedi. Kariyeri boyunca Southampton, Arsenal ve Liverpool gibi takımlarda forma giyen Ox, aynı zamanda İngiltere Milli Takımı’nda da 35 kez terletti.

Ox, pek çok önemli teknik direktörle çalışma fırsatı buldu. Bu teknik direktörler arasında Arsene Wenger ve Jürgen Klopp da yer alıyor. Okul yıllarında zeki bir öğrenci olan Ox, kolejde ragbi ve kriket oynadığı halde, güçlü fiziği ve atletik yetenekleri sayesinde bu sporlarda da büyük başarı elde etti. Yine de, futbol topuna ilk dokunduğu anda büyük bir tutkuyla sarıldı.

Arsenal’in 13 milyon Euro’ya transfer etmesiyle birlikte Ox, parlak bir yıldız adayı olarak dikkat çekiyordu. Ancak Wenger ile yaşadığı mutsuzluk ve sakatlıklar, forma şansını kısıtladı ve Ox’un Liverpool’a gitme kararını etkiledi. Parayla ilgisi olmayan Ox, sadece potansiyelini en iyi şekilde ortaya koymak istiyordu. Yardımcı oyuncu değil, takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmak istiyordu. Liverpool’a katıldıktan sonra, kulübün birçok büyük başarısına katkıda bulundu.

Özellikle 2018’deki Roma maçında dizinden yaşadığı sakatlık, Ox’un en büyük şanssızlığı oldu ve 12 ay sahalardan uzak kaldı. Jürgen Klopp, Ox’un ayrılığına üzüldü ve onun için, “Kesinlikle süper bir adam. Aklıma sadece 2018’deki Roma maçında yaşadığı sakatlık geliyor. O anda onun yerini nasıl dolduracağımı bilmiyordum. Ox gerçekten çok iyiydi” diye konuştu. Liverpool öncesi zaman zaman Arsenal’de kanat bek oynayan Ox, Klopp’a göre kesinlikle bir kanat oyuncusuydu ve takıma uygun bir 8 numaraya dönüştü. Klopp, bu değişimi “Süper enerjik ve teknik olarak mükemmel. Şimdi bizimle gerçek bir 8 numara oldu” ifadeleriyle anlatıyor.