Alisya Bahar ve Gülnihal Mahkemede: İddialar ve Talepler

Candan kardeşler yarın hakim karşısına çıkacak! İşte istenen cezalar

Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek Hakim Karşısında

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dolandırıcılık ve kara para aklayıcı suçlarından soruşturma başlatılan Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. İddianamede 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Nihal ile Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 şüpheli yer aldı.

Tutuklu şüpheli Gülnihal Çiçek’in tutukluluk süresi dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildi. İddianameye göre, şebekenin liderleri Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun ucuza araç satarak vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı belirtiliyor. Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün yapısında yer aldığı iddianamede vurgulanıyor.

İddianamede, şüphelilerin televizyon programlarına katılarak ünlendikleri, sosyal medyada geniş takipçi kitlesine ulaştıkları ve bu nedenle suç örgütü tarafından kandırma toplantılarında etkin rol aldıkları belirtiliyor. Ayrıca, örgüt lideri Onur Apaydın ile şüpheliler arasında yakın ilişkiler olduğu ifade ediliyor.

Örgüt lideri Onur Apaydın’ın, şüpheli Alisya Bahar Candan aracılığıyla bankacılık işlemlerini yürüttüğü ve suç gelirlerini akladığı belirtiliyor. İddianamede, şüpheli Hacı İsrafil Sağlam’ın verdiği ifadede örgüt toplantılarına katıldığı ve Nihal Candan’ın da bu toplantılarda bulunduğu detaylarına yer veriliyor.

Alisya Bahar Candan hakkında ‘suç örgütüne üye olma’ suçundan 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Diğer 20 şüpheli hakkında da farklı oranlarda hapis cezaları talep edilmişti.