Almanya’da 8.2 Milyon Euro Çalan Yasemin Gündoğan Teslim Oldu – Gündem Haberleri

8 milyon Euro’luk vurgun yapmıştı! Yasemin neden teslim oldu

Almanya’da 8.2 Milyon Euro Çalan Yasemin Gündoğan Teslim Oldu

Almanya’nın Bremen kentinde 2021 yılında çalıştığı nakit para transfer şirketinden yaklaşık 8.2 milyon Euro çalarak kayıplara karışan ve daha sonra Türkiye’de olduğu öğrenilen Yasemin Gündoğan, sürpriz bir şekilde teslim oldu. Gündoğan, önceki gün Bremen Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Gündoğan’ın neden teslim olduğuyla ilgili spekülasyonlar da artmaya başladı. Kriminolog Axel Petermann, “Sürekli kaçak olmak çok stresli bir durum” açıklamasında bulunarak, “Kişinin işlediği suçtan sonra neden teslim olduğuyla ilgili birçok neden olabilir. Bunlardan biri, kişinin bütün parayı harcayıp başka çıkış yolu bulamaması olabilir. Belki de başka birileri sakladığı yeri öğrendi ve o da başına bir şey gelebilir diye korkmaya başladı” dedi.

Yasemin Gündoğan’ın avukatı tarafından yapılan açıklamada, Gündoğan’ın kendini güvende hissetmediği için teslim olduğu belirtildi. Soygunun ardından konuşan Polis Psikoloğu Profesör Adolf Gallwitz ise, “Bu kadar büyük bir meblağ çok sayıda suçluyu cezbeder. Dünyanın herhangi bir yerinde üçüncü ya da dördüncü sınıf suçlular bile onun izini sürebilir. Şantaja karşı savunmasız ve kaçırılabilir” şeklinde değerlendirme yapmıştı.