Alt Komşuya Tehdit ve Yangın Olayı Antalya’da Gerçekleşti

Daha önce 'Bak evine molotof kokteyli atarım, yakarım' diyerek tehdit ettiği komşusunun kapısını ateşe verdi

Alt Komşusunun Evinin Kapısını Yakan Şahıs Polis Tarafından Yakalandı

Dün gece saat 22.30 sularında Antalya Muratpaşa ilçesine bağlı Varlık Mahallesi 198 Sokak’ta bulunan 5 katlı apartmanın en üst katında korkunç bir olay meydana geldi. Apartmanın 4. katında ikamet eden Serhan K., iddiaya göre daha önce üst kat komşusu Tezcan K.’yı tehdit etmiş ve “Bak evine molotof kokteyli atarım, yakarım” demişti. Bu tehdidin ardından Serhan K., dün gece Tezcan K.’nın kapısına tiner dökerek ateşe verdi.

O sırada evde bulunan Tezcan K.’nın annesi Gülperi K. (60) hemen durumu fark ederek kızını ve komşularını aradı ve yardım istedi. Apartmandaki diğer komşuların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.

İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan Serhan K., ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Tezcan K., olay sonrası şunları söyledi: “Dışarıdaydım, annem ‘Serhan kapımızı yaktı’ diye telefonla aradı. Bidonla tiner dökmüş, burayı ateşe vermiş. Burada doğal gaz borusu da var. Boru yanmış olsaydı, bütün bina yanabilirdi. Tedavi edilmesi gerekiyor. Hasta, sağlık problemleri var. Kendisiyle hiç kimse ilgilenmiyor. Annem evde yalnızdı, yaşlı bir kadının hayatına kastetti. Tedavi edilmesini istiyorum.”