Altındağ’da Bir Hafta Arayla 3 Çocuk Annesi İki Kadın Cinayeti Yaşandı

Oğlunun ölümünden sonra gelinini katletmişti... Kan donduran olayda 'ortak ev' detayı! Tek kelimenin ardından tetiğe basmış...

Altındağ ilçesinin Karapürçek Mahallesi’nde geçtiğimiz gün, 3 çocuk annesi Derya Demir, 26 yıllık eşi Yusuf Demir’in ofisinde tüfekle hayatına son vermesinin ardından, kayınpederi Satılmış Demir tarafından tabancayla öldürüldü. Derya Demir, vücuduna isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybetmiş, cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonrasında ailesine teslim edildi. Ardından Derya Demir, Ankara’nın Kalecik ilçesinin Alibeyli köyünde toprağa verildi.

Derya Demir’in annesi Dursun Gündoğdu (57), damadı Yusuf Demir’in intiharından sonra kızına destek olması için onun yanında kaldığını, ancak kızının kayınpederi tarafından gözleri önünde öldürüldüğünü ifade etti. Dursun Gündoğdu, “Oğlu öldükten sonra bizi 7 gün boyunca orada tuttu. Evlerinde, boş odada bizi tuttular, dışarı çıkamadık. Küçük oğlu sabah 05.00’te karısını aldı ve gitti. Satılmış, tabancayla odaya geldi. Kapıyı açtı ve ‘Derya’ dedi, kızım ise ‘efendim baba’ diye cevap verdi. Sonra kızımı vurdu. Ben önüne geçtim ve ‘seni de vururum’ dedi. Ardından çıktı ve gitti. Karısı geldi ve oynadı, ‘sıra öteki kızında’ dedi. Nedenini bilmiyorum. Oğlu öldü diye bir günah keçisi mi aramamız gerekiyor? Karısından biliyormuş. Kızım sürekli eşinden şiddet görüyormuş. Kayınpederi ve damadımız ile aramız açıldı. Kızım korkusundan şikayetçi olamadı. Kızımı tehdit etmişler, ‘boşanırsanız vururuz’ demişler. Bu kadın cinayetleri ne zaman son bulacak? Bu kadınlara yazık değil mi? Kayınpeder içeriye girip çıkmasın, kayınvalidesi ise azmettirmesin” şeklinde konuştu.

Derya Demir’in kız kardeşi Esra Gündoğdu (35) ise eniştesi Yusuf Demir’in yanlışlıkla kendisini vurduğunu iddia ederek, “Bu intihar değil, normalde ayağından vuruyor ve kurşun şah damarına geliyor. 12 dakika içinde kan kaybından ölüyor. Oğulları zaten açıklamada bulundu, ‘babamız kendini öldürmedi, yanlışlıkla ayağından vurdu’ dediler. Ablamla akşam tartışma yapıyorlar. Tartışmanın nedenini biz de bilmiyoruz. Kayınpederi ‘oğlumuzun sebebi sensin’ diyorlar. Biz kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yusuf Demir’in, borçları nedeniyle eşi ile birlikte satın aldığı evin satılmasını istediği, ancak Derya Demir’in buna karşı çıkması üzerine Yusuf Demir’in hayatına son verdiği iddia ediliyor. Satılmış Demir’in de oğlunun ölümünden Derya Demir’i sorumlu tuttuğu için onu öldürdüğü belirtiliyor.

Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Satılmış Demir’in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Satılmış Demir, ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.