Amasra’daki Maden Ocağı Patlaması: Adalet Arayışı Devam Ediyor

Amasra'daki kazada hayatını kaybeden 43 madenci anıldı

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden işçiler için anma töreni düzenlendi

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçiler için müessesedeki servis kuyusunun önünde anma töreni düzenlendi. Törene katılan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “43 maden işçisini kaybetmenin acısının hala tazedir. Bu olaydan çıkarılacak dersler olduğunu ve bir daha benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Arslan, “Maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, başımız sağ olsun.” şeklinde konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ise 2 yıl önce yaşanan faciayı hatırlatarak, 43 maden işçisinin şehit olduğunu belirtti. Yeşil, patlamanın sebepleriyle ilgili devam eden yargı sürecine dikkat çekerek, “Bu olayın aydınlatılması ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için biz de yakından takip ediyoruz. Amasra müessesemiz bizim için çok önemli. Bu kurumun tekrar canlanması ve üretime başlaması için yoğun çaba harcamaktayız.” dedi ve ekledi: “Hayatını kaybeden kardeşlerimizi anıyor, mekanları cennet olsun. Ailelere sabırlar diliyoruz.”

Patlamadan yaralı kurtulan işçilerden Umut Güneş, “Üzgünüz, keşke böyle bir şey olmasaydı. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Yine geldik, yine buradayız. Ekmek için, çoluk çocuk için buradayız. Kolay olmadı, büyük bir sınavı atlattık.” şeklinde konuştu.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sendika temsilcileri ve çok sayıda maden işçisi katıldı. Törende Kur’an-ı Kerim okunup mevlit okundu, madenci anıtı önündeki baretlere karanfil bırakıldı.

Patlamada Hayatını Kaybeden İşçiler İçin Adalet Arayışı Sürüyor

Amasra’daki TTK Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi hayatını kaybederken, 11 işçi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alınmış, 4 kişi tutuklanmış, 4 kişiye adli kontrol hükümleri uygulanmıştı. İddianamede, tutuklu sanıklar hakkında toplam 840 yıldan 1050 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıkların da cezalandırılması talep ediliyor. İşçi aileleri ve sendika temsilcileri, adaletin bir an önce sağlanması için mücadelelerini sürdürüyorlar.