Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde Erdoğan’ın Konuşması

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle sivil siyaset yan yana durmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde Medyaya Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Anadolu Medya Ödülleri Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bu güzel buluşmaya vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İlk olarak Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bundan 14 yıl önce faaliyet başlayan kuruluşumuz büyüdü. Toplam 329 mahalli ve bölgesel radyoyu, gazeteyi ve televizyonu bir araya getiren federasyonumuzun büyümesinden memnuniyet duyuyorum. Halktan yana ve halka karşı kendisini sorumlu hisseden mahalli medyanın yeri başka hiçbir kurum alamaz. Anadolu medyası ne kadar etkili olursa demokrasi kültürümüz o kadar güçlü olacaktır.”

Erdoğan, Anadolu yayıncılığın siyasi hayattaki önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Siyasi hayatımızın tüm aşamalarında Anadolu yayıncılığın yanında olduk. Bundan sonra da size sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Milletin karşısında konumlanan değil milletin yanında dimdik duran dördüncü kuvvet olan Anadolu yayıncılarına kapımızın her daim açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.”

Anadolu yayıncılarına teşekkür ederken, Erdoğan, medyanın demokrasiye katkısına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: “Gezi olaylarında birileri 24 saat Gezici vandalları överken sizler milletten yana net tavır koydunuz. Anlı şanlı basın organları 17-25 Aralık darbe girişimine çanak tutarken siz milli iradenin sesi oldunuz. 15 Temmuz gecesi birileri bekle gör politikası izlerlerken Anadolu Medyası olarak demokrasimizi korkusuzca savundunuz.”

Erdoğan, medyanın vicdanlı ve ilkeli tutumlarını övgüyle anarken, Gazze’deki katliamda sergiledikleri kararlılığı takdir ettiğini belirtti. İsrail güçleri tarafından Filistin’de şehit edilen gazetecilerin hatıralarına sahip çıkmalarını ve insanlık adına tepki göstermelerini önemsediğini dile getirdi.

Erdoğan, terörle mücadele noktasında medyanın önemine vurgu yaparken, “Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik. Terörün hukuk zemininde bertaraf edilmesi gerektiğini belirttik” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının devamında, Türkiye’nin demokratik yapısına vurgu yaparken, medyanın önemine ve milli iradeye sahip çıkılmasının gerekliliğine değinerek, Türkiye’nin medya alanındaki gelişimine dikkat çekti.