Anayasa Mahkemesi ve Cumhurbaşkanı Buluşması

AYM’de 62. yıl ve ant içme töreni

Anayasa Mahkemesi Yüksek Mahkeme Üyelerini Ağırladı

Dün Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu’nda düzenlenen 62. kuruluş yıldönümü törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve davetliler katıldı. Yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar’ın ant içme töreni de büyük ilgi gördü. Törende, yeni başkan Kadir Özkaya tarafından misafirler karşılandı.

Erdoğan, tören kapsamında üye seçilen Çınar’ın yeminini ve kisvesinin giydirilmesi törenini ilgiyle takip etti. Özkaya yaptığı konuşmada, hâkimlere özgürce karar vermeleri uyarısında bulunarak “Hâkimin terazisi aynı biçimde, hiçbir ayrım kayrım yapmadan, hep doğru tartmalıdır” dedi.

Özkaya’nın vurguladığı gibi, “Hakkın ayakta tutulması ve adaletin sağlanması bakımından en önemli sorumluluk hâkimlere düşmektedir. Hâkimler daima hak ve haklının yanında olmalıdır” sözleri önemli bir mesaj niteliği taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Beştepe’de bir araya geldiği büyükelçilerle de güven mektupları alışverişinde bulundu. Honduras, Namibya, İzlanda, Mozambik, Mauritius, Nepal ve Laos büyükelçileri, Erdoğan’a mektuplarını takdim etti.

Anayasa Mahkemesi töreninde ve Beştepe’deki görüşmelerde, ülkeler arasında iyi bir iletişimin ve işbirliğinin önemine vurgu yapıldı. Devletin zirvesinin bir araya gelmesi, yasama, yürütme ve yargı organları arasında uyum ve işleyişin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.