Anıl Yolum’un Yargıtay Kararı: Müebbet Hapis Onayı

Sezen Ünlü'yü 13 bıçak darbesi ile katleden cani için son karar

Olayın Detayları

Olay, 26 Mart 2021’de saat 23.00 sıralarında İzmir’in Konak ilçesi Güney Mahallesi 1158 Sokak’ta meydana geldi. Anıl Yolum, dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü’yü defalarca bıçakladı. Ünlü hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Ünlü’nün karnındaki bebeği de yaşamını yitirdi. Anıl Yolum, gözaltına alındıktan sonra polise verdiği ilk ifadesinde “2 aydır sorunlarımız vardı. Konuşmak için gittim. Sosyal medya hesabında, başka kişilerden gelen mesajları gördüm ve sinirlendim. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Sonra bıçakladım ve olay yerinden kaçtım” dedi.

Mahkeme Kararı

Anıl Yolum hakkında ‘gebe olduğu bilinen kadını öldürme’ ve ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2022 yılının haziran ayındaki duruşmada Yolum, ‘gebe olduğu bilinen kadını kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gerekçeli Karar

Yargıtay’ın onadığı kararda, Yolum’un, Sezen Ünlü’yü metruk yapıda buluşturup, kar maskesi takarak bıçakladığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, 13 bıçak darbesinden 8’i hayati tehlike oluşturacak nitelikteydi. Yolum’un, Sezen’in kendisini aldattığını ileri sürmesine karşın, mahkeme, bu iddiaların yeterince kanıtlanamadığını ve takdiri indirim yapılmasının hakkaniyetli olmadığını belirtti.

Yargıtay Kararı

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Yolum’a verilen ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Yargıtay kararında, istinaf başvurularının düzeltilerek reddedildiği ve ilk derece mahkemesince kabul edilen olay ve olgularda bir isabetsizlik görülmediği vurgulandı.