Anıtkabir’deki Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleşti: Cumhuriyetimizin 100. Yılına Hazırlık Başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir

Anıtkabir’deki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yüksek yargı üyeleri, askeri erkan ve birçok siyasetçi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelerek bir tören düzenlediler. Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan bir çelenği Atatürk’ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu şekilde yazdı: “Aziz Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İçtenlikle sizi, silah arkadaşlarınızı, kahramanca şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyoruz. 21 yıllık iktidarımız boyunca Türkiye’ye hizmet etme amacıyla emanetinize layık bir şekilde sahip çalmaya gayret ettik. En büyük yatırım hamlelerini gerçekleştirerek Türkiye’yi tarihinin en büyük dönemlerinden biriyle buluşturduk. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmaktır. Cumhuriyetimiz şu anda daha güvende, sağlam ve uzman ellerdedir. Ruhunuz şad olsun, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etmektedir.