Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok’un Ulaşım ve Trafik Hizmetleri Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok’un son açıklamalarına göre şehirde ulaşım ve trafik konularında önemli değişiklikler yapılacak. Altınok’un verdiği bilgilere göre Ankara’da öğrencilere ve emeklilere ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacak, trafik sorununa metrolarla çözüm aranacak ve yeni organize sanayi bölgeleri oluşturulacak.

Turgut Altınok: Ankara'da öğrenci ve emeklilere ulaşım ücretsiz olacak

Turgut Altınok: Ankara’da Ulaşım Ücretsiz Olacak, Trafik Sorununa Çözüm Metrolar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, öğrenci ve emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmeti başlatacaklarını açıkladı. Altınok, “Öğrencilerimize 31 Mart’tan sonra ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Emeklilerimize de ulaşım yine ücretsiz olacak. Ankara’da ulaşım 24 saat devam edecek. Şu an gece 12’den sonra otobüs bulmanız zor. Ankara 24 saat yaşayan kent olacak” dedi.

Altınok ayrıca, son yıllarda Ankara’da yaşanan trafik sorununa dikkat çekerek, “Ankara trafik bakımından rahat bir kentti ama son 5 yılda trafiği azaltacak yatırım yapılmadığı için problem var. Önümüzdeki 5 yıl yatırım yapılmazsa Ankara’daki trafik çilesi İstanbul’daki trafik çilesinden daha fazla olan bir başkent olur. Çözümü metrodur. Mansur Yavaş’ın 58 km metro sözü vardı ama yapılan bir metro yok. Araç sayısı çoğalıyor, yeni yollar gerekiyor. 75 tane Ankara’ya yapacağımız tünel, kavşak projeleri ile trafiği rahatlatacağız” şeklinde konuştu.

Altınok’un açıklamalarına göre, otobüs sıkıntısını çözmek adına 2 bin adet elektrikli otobüs alınacak. Altınok, “ABB en azından bin tane yeni otobüs alması lazımdı 400 tane aldı, bu yeterli değil. Durakta insanlarımızın bekleme süresi uzadı. 2 bin tane elektrikli otobüs alacağız. İlk durakta biniyorsanız otobüse binebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki kentsel dönüşüm gerekliliğine de vurgu yapan Altınok, “Tabii bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şehirlerimizi hazır hale getirmeliyiz” dedi.

10 tane organize sanayi bölgesi kurma projesini de açıklayan Altınok, “Şu an yurt içinden ve dışından yerli yabancı yatırımcı Ankara’da yatırım yapmak istiyor. Yavaş döneminde yapılan bir tane organize sanayi bölgesi yok. İstanbul depremi korkusundan dolayı birçok holding fabrikalarını taşıma kararı aldı. Ankara’da yapacağımız ilk iş 10 sanayi bölgesi kurmak. Şu an Ankara’da organize sanayi bölgeleri dolu. İstihdama bu şekilde ciddi anlamda katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Son olarak, Altınok fuar alanı konusunda da açıklamalarda bulunarak, “Fuar alanı için tek bir çivi çakılmadı. Orayı bu yıl içinde bitireceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Partimin Bütün Adaylarına Desteğim Tamdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “‘Kılıçdaroğlu sahaya inerse duygusal kopuş olur, seçmen sandığa gelmez’ şeklindeki tezlerine saygı duyup bu teze sadık kalan ve istenilen şekilde sessizce kenarda oturan ben, ‘Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor, neden seçim için çalışmıyor’ denilerek, haksızca ve hayasızca eleştirilen ben, partimizin Genel Başkanına yapılan bütün hakaretlere karşı çıkan ve her fırsatta kurumsal kimliğimizi korumaya çalışan ben, defalarca ama defalarca partimin bütün adaylarına destek çağrısı yapan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 400 belediyesinin tamamının kazanacak gücünün olduğunu ve hedefimizin bütün belediyeler olduğu vurgusunu yapan ben, bütün bunlara rağmen, ‘Kılıçdaroğlu partisinin seçimi kaybetmesini istiyor’ iftirasına uğrayan yine ben. Tekrar ediyorum; partimin bütün adaylarına desteğim tamdır. Ayrıca; okuduğum yorumlarda ölmemi çok arzuladıklarını söyleyen trollere ve muhalif gibi görünen ama ülkemize değil de kendi istikballerine çalışanlara söylüyorum; Evet, bir gün öleceğim ama şunu aklınızdan asla çıkarmayın; ölene kadar sizinle mücadele etmeye devam edeceğim. Bunu da asla unutmayın; Cumhuriyet Halk Partisi teslim alınamaz bir kale olarak ebediyen var olacaktır” dedi.