Ankara İtfaiyesi’ne Yeni Eri Katıldı

Mansur Yavaş: Bakanlık 300 civarı itfaiye eri almamıza izin verecek

Ankara İtfaiyesi’ne Yeni İtfaiye Eri Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi’nde yeni göreve başlayan 149 itfaiye erini tanıtmak için Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda düzenlenen yemin törenine katıldı. Yavaş, tören öncesinde yaptığı konuşmada, itfaiyenin araç ve personel sayısındaki artışı vurgulayarak, “Yeni alınan araçlarla araç sayımızı 292’ye çıkardık. Personel sayımızı da 1146’ya yükselttik. Yeni istasyonlar inşa edilerek hizmet ağımızı genişlettik” dedi.

Yavaş, geçtiğimiz yıl yaşanan olaylara müdahale edilmesi hakkında da bilgi vererek, “2023 yılında 28 bin 465 olaya müdahale edildi, 2024 yılının ilk 7 ayında ise 16 bin 652 olaya müdahale edildi. Ayrıca binlerce kişiye eğitim seminerleri verilerek hizmet kalitesi artırıldı” şeklinde konuştu.

İtfaiyecilerin yemin etmesinin ardından törende nişanlı olan Esra Kayalık (25) ve Veli Güngör (25) de yer aldı. Kayalık, “Yaklaşık 25 gün önce nişanlandık. Bu mesleği paylaşmak gurur verici” derken, Güngör ise “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapan olmalıdır” sözleriyle duygularını aktardı.