Ankara Keçiören’de İşletmeci Ümüt Yıldırım, Şiddet Sonucu Hayatını Kaybetti

İnsan hayatı ‘sudan ucuz’ mu

Ümüt Yıldırım adlı bir işletmeci, Ankara Keçiören’de kendi su bayiliğinde ünlü bir su markasının toptan ve perakende satışını gerçekleştiriyordu. Ancak su aldığı firma ile ödemeler konusunda sorunlar yaşadığı için borcun yapılandırılması için şirketin merkezine çağrıldı. Yıldırım, görüşmek için şirketin merkezine gittiğinde maalesef şiddetle karşılaştı.

Görüşme sırasında, Yıldırım’ın şirket yöneticisi Okan A. tarafından sopayla darp edildiği iddia ediliyor. Darp sonrasında Yıldırım, yaklaşık 2 saat boyunca şirkette tutuldu ve ayrılırken yürümekte güçlük çektiği kamera görüntülerine yansıdı. Yıldırım, eşini ve ortağını arayarak darp edildiğini söyleyip hastaneye gelmelerini istedi. Ne yazık ki, Yıldırım hastanede hayatını kaybetti.

Şirketin yöneticileri ve bir çalışanı Yıldırım’ın ölümüyle ilgili suçlanıyor. Şüphelilere göre, Yıldırım olay günü kendi isteğiyle şirkete gelmiş ve borçların yapılandırılmasıyla ilgili görüşme sırasında agresif davranmış. İddialara göre Yıldırım, sopayla saldırmaya çalıştığı sırada dengesini kaybederek merdivenlerden düşmüş.

Ancak savcılık, yapılan soruşturmanın ardından şüpheliler hakkında “kasten öldürme, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından dava açtı. İddianamede, kamera görüntülerinde şüphelinin elindeki sopa benzeri cismin plastik bir cop olduğu belirtiliyor.

Mahkeme, şirket çalışanı Şenol C.’nin de yakalanması için yakalama kararı çıkartırken davanın ilk duruşmasını 15 Aralık’ta yapma kararı aldı. Şu anda Şenol C.’nin hala firari durumda olduğu belirtiliyor.