Ankara Terör Davası Sonuçlandı

Ankara'daki gar saldırısı davasında ceza yağdı

Ankara’da Terör Davasında Son Duruşma

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen terör davasının öğleden sonraki bölümünde sanıkların son sözleri alındı. Mahkeme Başkanı, Erman Ekici’nin avukatının mazeret dilekçesi sunduğunu ve Ankara Barosu tarafından avukat atandığını belirterek Erman Ekici’ye söz verdi.

Sanık Erman Ekici, avukatının duruşmayı anlaması için yeterli süre olmadığını savunarak, “Baro avukatı ne yapabilir bilmiyorum. Bu karar duruşması için avukatımı beklememiz mümkün değil mi?” dedi. Mahkeme Başkanı ise Ekici’ye, avukatının mahkemeye İstanbul’da olduğunu belirten mazeret dilekçesi yolladığını ve SEGBİS ile bağlanabileceğini ifade etti. Ancak Ekici’nin böyle bir talepte bulunmadığını ve davayı uzatmaya yönelik hareket ettiğini belirtti.

Sanık Erman Ekici, savcının kendisini nasıl Ebu Talha olarak tanımladığı konusunda şüpheye düşerek, adaletsizlik olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar yönünden dosyayı ayırarak, diğer sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verdi. Ekici’ye ise “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Erman Ekici, diğer suçlamalardan da ceza aldı. Toplamda 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanıklara herhangi bir ceza indirimi uygulamazken, Ekici ise “insanlığa karşı suç işleme” suçundan beraat etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame sonucu 2016 yılında başlayan davada, yargılama sonucunda sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verilmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi dosyayı kısmen bozmuş ve yeni bir yargılama süreci yaşanmıştı.

Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara’daki saldırısında hayatını kaybeden 100 kişinin yanı sıra bir kişinin sonradan vefatıyla birlikte maktul sayısı 101’e yükselmişti.