Ankara’da Duygusal İlişki Cinayeti Olayı

Tam bir cezasızlık hikâyesi

Ankara’da Yaşanan Duygusal İlişki Cinayetle Sonuçlandı!

Ankara’da yaşanan trajik olayda, Aysun Y. adlı kadın, emekli polis memuru Levent Ercan ile olan ilişkisini bitirmek istemesi üzerine korkunç bir saldırıya maruz kaldı. Levent Ercan, ayrılma isteğine karşılık vermemiş ve 15 Ekim 2021 tarihinde Aysun Y.’nin evine hediye bahanesiyle gitmiş, burada kadını feci şekilde dövdükten sonra kaçırıp bir bağ evine götürmüştür.

Yargı süreci sonucunda Levent Ercan’a verilen ceza ise infial yaratmıştır. Ankara 53. Asliye Ceza Mahkemesi, Levent Ercan’ı ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırmış, ancak ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı 2 yıl 6 aya düşürmüştür. Kararın onaylanmasının ardından Levent Ercan, açık cezaevine konulmuş ve denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmiştir.

Ancak Levent Ercan’ın tehditleri burada son bulmamıştır. Denetimli serbestlik kapsamında olduğu bir dönemde Aysun Y.’ye yönelik cinsel taciz ve tehdit içerikli mesajlar göndermiştir. Bu durum üzerine Levent Ercan hakkında yeni bir dava daha açılmış ve Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanmıştır.

Yaşanan bu olayların ardından Aysun Y. sosyal medya aracılığıyla sesini duyurmaya çalışmış, ancak Levent Ercan da tedbir talebiyle mahkemeye başvurmuştur. Yapılan yargılamalar sonucunda Ankara 2. Aile Mahkemesi, Levent Ercan’a 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir kararı uygulayarak Aysun Y.’nin şiddet tehdidi ve hakaret içeren söz ve davranışlara maruz kalmamasını karara bağlamıştır.

Yaşanan bu olaylar neticesinde, Aysun Y. ve avukatları Levent Ercan’ın tutuklanmasını talep etmiş, ancak mahkeme tutuklama talebini reddederek duruşmayı ertelemiştir. Duruşmanın ilerleyen süreçte nasıl bir sonuçla sonuçlanacağı merakla beklenmektedir.