Ankara’da Futbol Sahasında Olay: Duruşma erteledi!

Hakem Halil Umut Meler’e saldırıda istenen ceza belli oldu

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Duruşma

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can’ın katılmadığı duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.

Durum hakkında görüş bildirmesi için duruşma savcısına söz veren hakim, savcının ifadelerine yer verdi. Savcı, MKE Ankaragücü Futbol Kulübü Başkanı olan sanık Koca’nın diğer sanıklar Can, Şahin ve Çelikkaya ile birlikte hakemlerin yanına giderek, önce “Seni öldüreceğim” diyerek tehditler savurduğunu ve ardından saldırarak Meler’i yere düşürdüğünü belirtti.

Diğer sanıkların da hakem Meler’e saldırarak çeşitli yerlerine vurduklarını aktaran savcı, sanık Can’ın da Meler’e tekme atmaya çalıştığını fakat isabet ettiremediğini söyledi. Savcı, Meler’in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına sebep olduğunu ve sanıkların suçlarının sabit olduğunu ifade etti.

Savcı, Koca’nın “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar, “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık” suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep etti.

Savcı, Çelikkaya ve Şahin’in, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık” suçundan ise 3’er aydan 1’er yıla kadar hapis veya adli para cezası istedi.

Can hakkında ise “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Tüm sanıklar hakkında ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı getirilmesini talep eden savcı, sanık avukatlarının savunma yapmaları için süre istemelerinin ardından mahkeme, duruşmayı 11 Kasım tarihine erteleyerek avukatlara savunma hazırlama fırsatı verdi.