Ankaragücü, Fenerbahçe Maçında Zemin Endişesini Geride Bırakıyor

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Dominik Livakovic kararı!

Ankaragücü, Fenerbahçe’yi kendi sahasında ağırlayacak. Ancak Eryaman Stadı’nın zemininin elverişsiz olduğu için geçtiğimiz hafta Adana Demirspor maçını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kaldılar. Fenerbahçe maçı öncesi de benzer bir durumun yaşanabileceği düşünülüyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı incelemeler sonucunda zeminin maça uygun olduğu belirtildi. Yine de zeminin bu akşam ne kadar iyi performans göstereceği merak konusu.

Fenerbahçe’nin Ankaragücü karşısındaki en önemli hücum silahı Dusan Tadic olacak. Geçtiğimiz maçta gol atan ve ilk 11’de forma giyen Edin Dzeko bu sefer yedek kulübesinde yer alacak. Kaptanlık pazubandını takacak olan Tadic, attığı paslar ve şutlarıyla rakip kalede gol fırsatları arayacak. 34 yaşındaki Sırp yıldız, bu sezon 8 maçta forma giydi ve 4 gol atarak 2 asist yaptı.

Fenerbahçe’nin bu maç öncesi dört oyuncusu sakatlık sebebiyle forma giyemeyecek. Teknik direktör İsmail Kartal’ın önemli isimlerinden Ferdi Kadıoğlu’nun yanı sıra Emre Mor, Miha Zajc ve Luan Peres sakatlık nedeniyle sahada yer alamayacak. Ev sahibi takımda ise eksik ya da cezalı bir oyuncu bulunmuyor.

Fenerbahçe’nin yeni kalecisi Dominik Livakovic’in maçta ilk kez forma giyip giymeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Üç yerli kuralı ve Ferdi Kadıoğlu’nun sakatlığı, Hırvat kalecinin oyuna girmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle İrfan Can Eğribayat’ın kaleyi koruma ihtimali daha yüksek görünüyor.