Ankaralı Vatandaş Aracındaki Kokuyla Mücadele Ediyor

Aldığı sıfır araç sonrası soluğu mahkemede aldı! Yargıtay, yenisiyle değiştirilmesine karar verdi

Ankara’da Vatandaş Şikayette Bulundu: Aracımın Ağır Kokusu Kansorejen Etki Yapıyor

Ankara’da bir vatandaş, sıfır kilometre bir araç satın aldıktan sonra aracı kullanmaya başladığında çok ağır bir koku hissetti. Firma yetkililerine şikayetini ileten vatandaş, ‘Zamanla koku kaybolacak’ cevabını almasına rağmen kokunun devam etmesi üzerine Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Heyet, aracın ayıplı olduğuna karar vererek aracın yenisiyle değiştirilmesine hükmetti.

Firma kararı yerine getirmeyince mağdur vatandaş dava açarak aracının yeni araçla değiştirilmesini ya da araç bedelinin kendisine verilmesini talep etti. Olay mahkemeye taşındı ve mahkeme, araçtaki kokunun kansorejen etkisi olup olmadığını belirlemek için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ndeki laboratuvara rapor istedi.

Mahkeme, TÜBİTAK’ın koku ölçüm incelemesi yapamayacağını belirtmesi üzerine dava reddedildi. Ancak karar Yargıtay tarafından bozularak aracın yenisiyle değiştirilmesine hükmedildi. Yargıtay, eksik inceleme ve yanlış gerekçe ile yazılı şekilde davanın reddine karar verildiğini belirterek, dosyayı bozdu ve aracın değiştirilmesine karar verdi.