“Anlaşmazlık Yüzünden Çıkan Tartışmada Şafak Mahmutyazıcıoğlu Hayatını Kaybetti”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katillerine müebbet hapis

Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile Gökhan Karakan arasında mezara bir daire satışından dolayı anlaşmazlık çıktı. Suphi Malgaz’ın avukatı olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 65 bin TL’lik ödemenin yapılmasını belge olmadan kabul etmedi. Bunun üzerine Gökhan Karakan, “Drej Ali” olarak bilinen Ali Yasak’ın yeğenleri Ali ve Kadir Yasak’tan yardım istedi. Ali Yasak, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu arayan Yasak kardeşlerin adamı Seccad Yeşil’e para talep etti ve aralarında bir tartışma başladı. 27 Ocak 2022 akşamı Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sahibi olduğu İstanbul Yeşilköy’deki restorana gitti. Tartışma sırasında iki çocuk babası ve sunucu Ece Erken’in eşi olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu (42) öldürüldü, şoförü Murat Bilmez ise saldırıda yaralandı.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada son savunmasını yapan Ali Yasak, “Üzerimde silah yoktu. İstesem kül tablası veya başka bir şeyle de zarar verebilirdim. Ben o insanı uzaklaştırdım, kendimi korudum ancak mahkemeyi ikna edemedim. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Kadir Yasak ise “Olay anında yere doğru ateş ettim. İşte gerçek budur” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu “kasten öldürme” suçundan Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman’ı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme, Kadir Yasak’a 15 yıl 11 ay, Ali Yasak’a 6 yıl 11 ay, Seccad Yeşil’e 13 yıl 5 ay ve Serkan Dakman’a ise 4 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Abdülkadir Kara’ya 13 yıl 11 ay 15 gün, Kerem Öztürk’e 7 yıl 11 ay, Gökhan Karakan’a da 7 yıl 11 ay hapis cezaları verirken, diğer 3 sanığın ise tüm suçlardan beraat etmesine karar verdi.