Anneler kızlarıyla birlikte üniversiteyi bitirdi: “Birlikte okumanın güzelliğini yaşadık”

Anne ile kızı sınıfta sıra arkadaşı olup, birlikte mezun oldu

Pamukkale ilçesinde yaşayan ev kadını Dilek Baş ve kızı Gizem Baş, 2 yıl önce birlikte üniversite sınavına girerek başarılı sonuçlar almışlardı. İkili, Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’na kabul edildiler ve son 2 yılı aynı bölümde birlikte okuyarak sıra arkadaşı oldular. Dilek ve Gizem Baş, bu yıl mezun olmanın mutluluğunu birlikte yaşadılar.

Dilek Baş, yıllardır üniversite eğitimi alamadığı için eksiklik hissettiğini söyleyerek, “Üniversite okumak hep hayalimdi. İki yıl önce kızımla birlikte sınava girdik ve kazandık. İstediğimiz bölüme yerleştik ve birlikte okuma fırsatı bulduk. Kızımla birlikte okumanın güzelliğini yaşadım. Arada çekişsek de çok şey öğrendik ve sonunda birlikte mezun olduk. Kızım ikinci üniversitesini de bitirdi. Oğlum da üniversite mezunu” diye konuştu.

Sınıfta annesiyle birlikte okumanın gururunu yaşadığını belirten Gizem Baş ise, “Annemle gurur duyuyorum. Bu kadar başarılı bir kadın olmak, onunla beraber mezun olmak inanılmaz bir duygu. Mutluluğumu gizlemek zor oluyor. Daha önce ben de Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü bitirmiştim. Tekrar annemle birlikte sınava girdik ve aynı bölüme yerleştik. Bu benim için çok özel” diye konuştu.

(Kaynak: DHA)