Antakya’da Sahte Burs Dolandırıcılığı Olayı

İnternette gördüğü burs ilanına başvurdu hayatının şokunu yaşadı

Antakya Yüksek Lisans Öğrencisi Dolandırıcıların Oyununa Geldi

Antakya’nın Cebrail Mahallesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Nazime Avcıoğlu, üniversite eğitimi için burs arayışındayken karşılaştığı dolandırıcılık olayıyla mağdur oldu. Avcıoğlu, internet üzerinden başvurduğu kurumsal bir kuruluşun sahte burs ilanıyla karşılaştı.

Avcıoğlu, kimlik bilgilerinin yer aldığı ve hesabına gönderilen 10 TL’nin 5 TL’sinin geri istendiği bir mesaj alınca durumdan şüphelendi. İnternette yaptığı araştırmada daha önce benzer dolandırıcılık vakalarının yaşandığını öğrenen Avcıoğlu, şikayette bulunmak istediği numara tarafından engellendi.

Olayı değerlendiren Nazime Avcıoğlu’nun annesi Gülay Avcıoğlu, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Kızımın burs için başvurduğu kuruluş, önce 10 TL yatırdı ve sonra 5 TL’sini geri istedi. Bu tuhaf talep bizde şüphe yarattı. Kuruluşla iletişime geçmek istedik ancak cevap alamadık. Dolandırıcıların oyununa geldiğimizi anladık.”

Uyarılarda bulunan Gülay Avcıoğlu, öğrencilere sahte burs ilanlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için burs başvurusu yapmadan önce kuruluşları iyice araştırmalarını ve yorumları okumalarını öneriyorum. Bu tarz dolandırıcılık vakalarından uzak durun” şeklinde konuştu.