Antalya Havalimanı’nda Terk Edilen Bebek Olayı

Havalimanında doğurduğu bebek klozette bulunmuştu! Rus uyruklu annenin görüntüleri ortaya çıktı

Antalya Havalimanı’nda Terk Edilmiş Yenidoğan Bebek Bulundu

Antalya Havalimanı’nda geçtiğimiz Pazar akşamı temizlik görevlisi tarafından bir engelli tuvaletinde yeni doğmuş bir bebek bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, bebeğin Rusya vatandaşı 18 yaşındaki Ekaterina Burnazkina tarafından terk edildiği belirlendi. Bebeği terk eden Ekaterina Burnazkina ve annesi Elena Burnazkina, havalimanında gözaltına alındı. Yenidoğan bebek ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Ekaterina Burnazkina ve annesi, yapılan polis işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Anneanne Elena Burnazkina tutuklanırken, Ekaterina Burnazkina ve annesi ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Antalya Barosu’na kayıtlı avukat Ayşegül Kübra Polat, anne ve kızın gönüllü avukatlığını üstlendiğini belirtti.

Ayşegül Kübra Polat, yaşananların üzücü olduğunu ifade ederek, “Müvekkilim her ne kadar medyada 28 yaşında gibi gösterilse de, aslında 18 yaşında genç bir kızdır” dedi. Polat, genç kızın hamile olduğunu bilmeden doğum yaptığını ve olayın şokunu hala atlatamadığını dile getirdi.

Bebeğin terk edilmesiyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten avukat Polat, “Müvekkil kasıtlı olarak bebekten kurtulmaya çalışmamıştır. Kız, hamile olduğunu bile fark etmemiştir. Bebeği bulduğunda yaşadığı şok nedeniyle olay yerinden kaçmıştır” şeklinde konuştu.

Antalya Havalimanı’nda yaşanan olayın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde genç kızın ve annesinin havalimanında dolaştığı, tuvalete girdiği ve ardından gözaltına alındığı anlar yer almaktadır.

Kriptik gebelik konusunda bilgi veren Doktor Hatice Daş, bu durumun kadınların semptom göstermeden normal gebeliği yaşamasıyla ilgili olduğunu belirtti. Ayrıca, kilolu ve hormonal bozukluk yaşayan kadınlarda bu durumun daha sık görülebileceğini vurguladı.