Antalya Plajları: Fiyat Seçenekleri ve Tavsiyeler

Antalya’da her bütçeye uygun tatil

Antalya Plajlarında Günlük Fiyatlar

Antalya’da plaj keyfi yapmak isteyenler için farklı fiyat seçenekleri bulunmaktadır. Genelde tercih edilen özel işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralama fiyatları ortalama 300 TL’dir. Özel işletmelerdeki yataklı şezlongların fiyatı ise 1500 TL iken, yataklı loca kiralamak isteyenler için 2 bin 500 TL’lik bir bütçe gerekmektedir.

Lara plajı ise daha uygun fiyatlar sunmaktadır. Buradaki kamuya ait plajlarda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 100-150 TL arasında değişmektedir. Özel işletmelerde ise şezlong-şemsiye kiralama ücreti 200 TL civarında iken, loca kiralamak isteyenlerden 1750 TL talep edilmektedir. Yiyecek ve içecek ücretleri ise bu fiyatlara dahil değildir.

Antalya’nın şehir merkezinden uzaklaşarak Patara, Adrasan, Phaselis, Kleopatra ve Olimpos plajlarında güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bu plajlarda şezlong ve şemsiye kiralama fiyatları 250-350 TL arasında değişmektedir. Bazı plajlarda giriş ücreti alınmazken, diğerlerinde ise 150-200 TL arasında değişen bir giriş ücreti bulunmaktadır. Phaselis Plajı da ücret alınan plajlar arasındadır.

Eğer “Ben hiç ücret ödemek istemiyorum” diyorsanız, Antalya’nın birçok noktasındaki halk plajlarını tercih edebilirsiniz. Lara ve Konyaaltı Sahili gibi bölgelerde ücretsiz olarak havlunuzu, şemsiyenizi ve yiyecek-içeceklerinizi alıp halk plajlarında vakit geçirebilirsiniz. Tek istisna, sahillere çadır kuramayışınızdır.