Antalya Turizmi, 2021’de Türkiye’deki Diğer Zorluklara Rağmen Rekor Sayılara Ulaşıyor

Yaz bitmiyor, turistler gitmiyor... Antalya’da sezon kasıma uzadı

Antalya turizmi, bu yıl Ukrayna pazarının durmasından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalsa da, diğer etkenlerin yanı sıra geçen yılın rekorunu gölgede bırakacak bir turist sayısına ulaşmayı hedefliyor. Temmuz ayından itibaren rezervasyonlarda yaşanan artış, kent için umut vaat ediyor.

Bir beş yıldızlı otelin genel müdürü olan İsmail Çağlar, turizm sezonunun başlamasıyla ilgili olarak, seçim atmosferi ve diğer ülkelerdeki ekonomik sorunlar gibi nedenlerle mayıs ve haziran aylarında beklenen rezervasyonların alınamadığını belirtti. Ancak Temmuzdan itibaren işletmeler doluluk sorunu yaşamadı ve özellikle üst segment, yüksek fiyatlı turistleri hedefleyen tesislerde bazı zorluklar yaşandı. Son dakika rezervasyonları ve fiyat ayarlamalarıyla yüksek doluluk oranlarına ulaşıldı.

Ukrayna pazarının yerini Polonya ve biraz da İngiltere pazarı aldı ve eksiklikler telafi edildi. Bu yılın seyri oldukça olumlu ve hava koşulları da buna katkı sağlıyor. Son dakika rezervasyonları memnuniyet verici seviyede ve doluluk oranları yükselişte. Ekim ayının da başarılı geçmesi bekleniyor ve iklim şartlarına bağlı olarak sezonun 15 Kasım’a kadar devam edebileceği düşünülüyor. Sonrasında ise toplantı grupları ve diğer alternatif turizm türleriyle desteklenecek. Eylülün ilk haftasından itibaren yaklaşık olarak 11.5 milyon turist ağırlandı ve otellerde doluluk oranları toparlandı. Tahminlere göre yıl sonunda 15-16 milyon turistle rekor bir yıl yaşanacak. Şimdiden önümüzdeki yıla bakmaya başladıklarını da belirtmek gerekiyor.