Antalya Uzay Heykelleri Festivali

Astronot Alper Gezeravcı'nın kum heykeli yapılacak

Antalya Kum Heykel Festivali Uzay Temalı Heykellerle Renklenecek

Antalya’nın Lara kumsalındaki Kum Heykel Müzesi’nde düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nde, bu yıl 200’e yakın uzay temalı eser sergilenecek. Festivalde Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın heykeli de ziyaretçileri karşılayacak.

Festival koordinatörü Cem Karaca, festivalin ‘Uzay Macerası’ temasıyla gerçekleşeceğini belirterek, “Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisindeki ilerlemelerinden esinlenerek uzayla ilgili heykeller hazırlayacağız. Özellikle tarihe geçen Türk astronot Alper Gezeravcı’nın astronot kıyafeti giymiş heykelini sergileyeceğiz. Ayrıca savunma sanayisiyle alakalı özel ürünlerimizle ilgili planlamalarımız da var ancak netleşmedi” dedi.

Karaca, ziyaretçilerin uzay temalı heykellerle eğlenceli bir şekilde uzayın keşfine tanıklık edeceğini belirterek, “Misafirlerimizin 7’den 70’e herkesin anlayabileceği kolay açıklamalar eşliğinde uzay macerasını keyifle öğrenmelerini istiyoruz. Hem keyifli vakit geçirsinler, hem de kum heykel sanatıyla tanışmış olsunlar” şeklinde konuştu.