Antalya’da Bir Apartman Kapısında Yılan Panikleri!

Antalya'da görülen 1,5 metre uzunluğundaki piton büyük korku yaşattı

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi Şehitler Caddesi’ndeki bir apartmanın giriş kapısında ilginç bir olay yaşandı. Dün gece saatlerinde, vatandaşlar kahverengi renkte ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda bir yılanın demir kapıya dolandığını fark etti. Durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildiren vatandaşlar, panikle itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yılanı zarar vermeden dikkatlice çıkardı. Yılan, bir fileye alınarak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere götürüldü. Evine rahat bir nefesle giren vatandaşlar, yaşanan bu olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Olayı görüntüleyen bir vatandaş, ” Sitenin demir kapısına sıkışmış şekilde bir yılan, boğa yılanı herhalde, ben Antalya’nın yerlisiyim böyle bir şey görmedim. 1,5 metre kadar var, boğa yılanı olarak tahmin ediyorum.” dedi. Yaşanan bu olay, bölgedeki vatandaşlarda endişe ve merak uyandırdı.

Bu yılanın evde de bakılabilecek bir Ball Python (top piton) olduğu tahmin ediliyor. Ancak olayı yaşayanlar için bu durum oldukça sıradışı bir deneyim oldu. Yetkililer, böylesi durumlarda panik yapmadan hemen itfaiyeye veya ilgili birimlere haber verilmesinin önemini vurguluyor.