Antalya’da Gerçekleşen Trafik Kazasında Naldo Pereira’nın Kayınpederi Hayatını Kaybetti

Futbolcu Naldo'nun 4 yaşındaki oğlunu ve kayınpederini hayattan koparmıştı... Sürücüden itiraf geldi

Antalya’da 7 Eylül’de gerçekleşen bir trafik kazası sonucunda, Ferhat Karakaş’ın kullandığı 34 FG 4053 plakalı otomobil, Antalyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereira’nın kayınpederi olan İtalyan Walter Tilatti’nin kullandığı 07 ACP 207 plakalı otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle Walter Tilatti ile Naldo Pereira’nın oğlu Davi Pereira ağır, Walter Tilatti’nin eşi Alexandra Nardy ile C.E. ise hafif yaralandı. Davi Pereira yoğun bakımda tedavi altına alındı ve 40 gün sonra hayatını kaybetti. Walter Tilatti ise 66 gün sonra yaşamını yitirdi. Ferhat Karakaş hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve şimdiye kadar devam eden davada ise sanık Karakaş’a ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan ceza talep edildi.

İlk duruşmada sanık Ferhat Karakaş, Naldo Pereira, eşi Juliana Tilatti, kayınvalidesi Alexandra Nardy ve Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Aziz Çetin ile taraf avukatları hazır bulundu. Ferhat Karakaş, olay günü arkadaşlarıyla birlikte oturduğu binanın yakınında alkol aldığını belirtti. Karakaş, alkollü olduğu sırada bir arkadaşının saat sorununu çözmek için şehre gittiğini ve kontrolünü kaybettiği ardından kaza meydana geldiğini anlattı. Frene ani bir şekilde bastığı için tam olarak çarpmayı görmediğini ve kafasının direksiyona çarptığını söyledi. Ayrıca, “Seyir halindeyken ‘dur’ levhasını fark etmedim. Uyumadığım gece alkol almam ve baş ağrısı nedeniyle kaza öncesi bir sorunum yoktu. Ancak alkolün etkisiyle araç kullanırken kontrolümü bir anda kaybettim. İddianamede kazanın saat 10.45’te meydana geldiği belirtiliyor, ancak alkol alımı ile kazanın gerçekleşmesi arasında yaklaşık 1,5 saatlik bir süre vardır” dedi.

Duruşma sırasında Naldo Pereira, eşi Juliana Tilatti ve kayınvalidesi Alexandra Nardy ifadelerini verdi. Alexandra Nardy, olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını belirtirken, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Nardy, rahatsızlandığı için duruşma salonundan ayrılmak için izin istedi ve ardından salondan çıktı.

Olayı görmediğini ifade eden Naldo Pereira ise “Oğlum ve kayınpederim hayatını kaybetti. Bu nedenle şikayetçiyim” dedi. Erkekler gözyaşlarına hakim olamayan Juliana Tilatti ise “Oğlum ve babam bu olayda vefat etti. Bu nedenle şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Ferhat Karakaş’ın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.