Antalya’da LGS Heyecanı

Antalya'da telefonla sınava girmeye çalıştı, unuttuğu kimliğini diğer veliler yetiştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS-2024) sınavı için Antalya’da sabah erken saatlerde adaylar okullarına gelmeye başladı. Sınavın ilk oturumu saat 09.30’da başladı ve öğrenciler görevlilerin kontrolünden geçerek salonlara alındı. Aileler polis tarafından okul çevresinde sessiz olmaları konusunda uyarıldı ve uzaklaşmaları istendi. Aileler, yakındaki parklara gitti ve çocuklarının sınavdan çıkmasını heyecanla bekledi. Bazı anne babalar kaldırımlarda otururken, bazıları Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

Funda Eke, çocuğunu sınava yolladığı ve dışarıda beklerken kahvaltısını yaptığı masada, “Çok heyecanlıyız. Allah tüm evlatlarımızın emeklerinin karşılığını versin. Heyecanlıyız, kızım beklememizi istedi. Çayımızı, çekirdeğimizi getirdik. Sınavı tamamlayacağız. Rahatlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan okuyoruz, bir yandan da stresimizi atmaya çalışıyoruz” dedi. Fatma Saçkan ise, “Çocuğum sınava girdi, heyecanlıyız. Biz de heyecanlı şekilde bekliyoruz. Geceden beri uyku yok, sabah erken kalktık ve geldik. Bekliyoruz. Anne babalar ve çocuklar emek verdiler. Biz de emeklerimizin karşılığını bekliyoruz. Çocuklarımız içeride, arkadaşlarımız tam destek yanımızda, stresimizi atıyoruz ve bekliyoruz” dedi.

‘SÜPERMEN’ 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sınava giren Emine isimli aday, okul bahçesine çantasıyla girmek istedi ancak görevliler tarafından uyarıldı. Çantasını araçta bekleyen babasına teslim eden Emine, tekrar okula döndüğünde cep telefonunu unuttuğunu fark etti. Babasını aramalarını istedi ve ona telefonunu teslim etti. Ardından kimliğini ve sınav giriş belgesini unuttuğunu fark eden Emine’ye yardım eden bir kişi, babasını arayarak belgeleri getirmesini rica etti. Kısa süre sonra gelen baba, belgeleri Emine’ye teslim etti. Emine sınav salonuna doğru ilerlerken, ona yardım eden kişi çevredekiler tarafından ‘Süpermen’ diye alkışlandı.

Çocuğunu sınav için okula getiren Esma Bakal, yaşananları şu şekilde anlattı: “Çocuk kimliğini ve belgesini unuttu. Bir arkadaşımız koşarak ona yardım etti. Babasını ve annesini aradık. Maalesef annesi çalıştığı için telefona cevap veremedi. Babası çocuğun kimliğini getirdi ve verdik. Çocuk sınava girebildi. Çocuğun ismi Emine’miş, soyadını bilmiyorum. Çok heyecan yaptı, panikledi. Buradaki veliler sayesinde yardım aldı. Kimlik teslim edildi, çocuk şu anda sınavda.”