Antalya’da Tehlikeli Durumdan Kurtarılan Çocuğun Dokunaklı Hikayesi

Antalya'da şaşkına çeviren anlar! 2 yaşındaki çocuk mahalleyi alarma geçirdi

Dün öğle saatlerinde, Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan olayda, bir çocuk tehlikeli bir durumdan kurtarıldı. Olay, Şafak Mahallesi’nde gerçekleşti. Çocuğun annesi evden ayrıldığında, babası uyuyakalmıştı ve bu fırsattan yararlanan 2 yaşındaki çocuk, kapıyı açarak dışarı çıktı. Yaklaşık 500 metre uzaklıktaki sokakta yağmur altında yürüyen çocuk, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi ve bir dükkana götürüldü. Vatandaşlar, durumu hemen polise bildirdi ve çocuğun üşümemesi için ıslak kıyafetleri çıkarılıp yeni kıyafetler giydirildi.

Polis ekipleri olay yerine gelerek, çocuğun annesini bulmak için çalışmalara başladı. Çocuğun korku yaşamaması için polisler genellikle dışarıda bekledi. Minik yavru oldukça korkmuştu ve gözlenen bu durumu dikkate alan vatandaşlar, ona battaniye getirerek üşümesini engelledi. Bazı komşuları ise çocuğun zaman zaman ağlamaması için süt ve kraker vererek, cep telefonundan video izlettirdi.

Çocuğu sokakta yürürken fark eden Güldane Demiray isimli bir vatandaş, yaşanan durum karşısında duygusal anlar yaşadı. Çocuğun yanına gelen Demiray, “Yolda aracın başında duruyordu. Yalnızdı ve durumu beni çok üzdü. Yolda bir kaza geçirebilirdi. Diğer bir kadına seslendim ve ona yardım etmesini söyledim. Sürekli ağlıyordu. Kıyafetlerini değiştirdik. Benim de torunlarım var, durumuna çok üzüldüm” şeklinde konuştu ve gözyaşı döktü.

Bir süre sonra, çocuğun kayıp başvurusunda bulunan annesi olay yerine getirildi. İlk başta çocuğunu tanıyamayan anne, onun farklı kıyafetler giymiş ve kafasını battaniyeyle örtmüş olduğunu fark edince büyük bir sevinç yaşadı. Küçük çocuk, annesini görünce ağlayarak ona sarıldı ve herkesin gözyaşları mutluluk gözyaşlarına dönüştü.