Antalyaspor’un Kiralık Oyuncusu Adam Buksa, Performansıyla Dikkat Çekiyor

Antalyaspor'un golcüsü Adam Buksa'dan özel açıklamalar! Beşiktaş'ın transfer ilgisi, Szymanski, Fenerbahçe maçı, Lewandowski, Nuri Şahin...

Antalyaspor, Fransa’nın Ligue 1 takımı Lens’ten 1 yıllığına kiraladığı 27 yaşındaki Polonyalı santrfor Adam Buksa’nın performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Oynadığı üç maçta 2 gol atan Buksa, özellikle geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında gösterdiği mücadele ile ön plana çıktı. Milli takımda da başarılı performans sergileyen Buksa, Süper Lig’deki hedeflerini ve Beşiktaş’ın transfer teklifini değerlendirirken, milli takım arkadaşları Lewandowski ve Szymański hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

“Fenerbahçe maçının harika bir maç olduğunu düşünüyorum. İki takım da gol şansları yakaladı ve maç her iki taraf için de sonuçlanabilirdi. Ne yazık ki maçı kaybettik, ancak takım olarak gösterdiğimiz performanstan memnunuz. Bu tutumla her takıma karşı kazanabileceğimize inanıyorum. İki gol atmaktan dolayı mutluyum, bu Antalyaspor için attığım ilk goller. Umarım daha fazla gol atabilirim çünkü takımımızın ihtiyacı olan şey bu.”

“Fenerbahçe maçındaki performansımı antrenörlerim ve uzmanlar değerlendirsin. Gol hedefleri koymuyorum çünkü her zaman bir sonraki maça ve antrenmana odaklanıyorum. Elbette her maçta gol atmayı hedefliyorum, bazen zorlaşabilir, ancak her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Aşırıya kaçmadan sorumluluk sahibi olmak istiyorum. Benim için sadece bir sonraki maç önemli.”

“Bir forvet olarak örnek aldığım bir futbolcu yok. Ancak milli takımda Lewandowski ile birlikte oynama şansım oldu. O gerçekten dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Geçen hafta Edin Dzeko ile de oynama fırsatım oldu, onu gerçekten takdir ediyorum. Beşiktaş’ın transfer teklifi olduğu medyada yer aldı, ancak detayları paylaşma iznim yok. Şu anda Antalya’da olduğum için çok rahat hissediyorum.”

“Teknik direktör Nuri Şahin’in takım yönetimini değerlendirdiğimde, onun seçimimde büyük etkisi olduğunu söyleyebilirim. Proje konusunda beni ikna etti ve benim yeteneklerime güvendiğini gösterdi. Nuri çok dikkatli bir çalıştırıcı ve saha içinde ve dışında detaylara önem veriyor. Ne zaman sert olması veya oyunculara destek olması gerektiğini biliyor. Nuri Şahin, doğru kişi ve doğru yerde.”

“Sebastian Szymański’yi uzun yıllardır tanıyorum. Polonya Milli Takımı’nda ve Genç Milli Takımlarımızda birlikte oynadık. O çok yetenekli bir oyuncu, teknik açıdan çok iyi ve sahada çok hareketli. Kesinlikle üst seviye takımlarda oynayabilir ve şu anda bunu gösteriyor.”

“Robert Lewandowski ile kıyaslanmak güzel bir şey, ancak ben Türkiye’de kendi tarihimi yazmak istiyorum. Eğer uzmanlar ve taraftarlar beni Lewandowski ile kıyaslıyorsa, bu büyük bir ilerleme olduğunu gösterir. Ancak daha da önemlisi, her maçta kanıtlamam gereken performansımı göstermek istiyorum. Milli takımda Lewandowski ile 9 maça çıktık ve bu iş birliğinden keyif aldım. Şimdi Euro 2024 eleme maçlarına odaklanmalıyız.”