Apartmanda Kanlı Saldırı: Hacer Alkan Hayatını Kaybetti

Apartman yöneticisini yaralayıp, eşini öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Apartmanda Meydana Gelen Ciddi Olay!

6 Ağustos 2022 tarihinde, Devrek ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, Mert Serkan Lülleci apartman yöneticisi Aydın Alkan’ın eşi Hacer Alkan’a bıçakla saldırdı. Bu saldırının ardından apartman yöneticisi Aydın Alkan da bıçaklandı. Ne yazık ki, Hacer Alkan yaşamını yitirirken, Aydın Alkan yaralandı. Olay sonrasında tutuklanan Mert Serkan Lülleci hakkında ‘Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçlamalarıyla davaya başlanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiştir.

Duruşmalarda Mert Serkan Lülleci’nin akıl sağlığıyla ilgili rapor istendi ve bu raporda Lülleci’nin akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu belirtildi. Ancak son duruşmada Mert Serkan Lülleci’nin avukatı, daha detaylı bir inceleme için 15 gün gözlem altında tutularak yeniden rapor düzenlenmesini talep etti ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Savcı, Mert Serkan Lülleci’nin ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep ederken, Aydın Alkan’a karşı ise ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını istedi. İsmail Lülleci ise yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatini talep etti.

Aydın Alkan’ın avukatı şikayetçi olduklarını ve sanıkların cezalandırılmasını istediklerini belirtirken, Aydın Alkan da İsmail Lülleci’nin cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, avukatların savunma yapmaları için süre verirken Mert Serkan Lülleci’nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. Taraflar arasındaki gerilim nedeniyle İsmail Lülleci, polis ekipleri tarafından bir süre adliye binasında bekletildikten sonra dışarı çıkarıldı.