Aracında Sorunlarla Karşılaşan Baba Dava Açtı

Sıfır otomobil satın alan gence büyük şok: Eksper raporunu bayiye iletince 100 bin lira teklif ettiler

Ankara’daki Oto Yedek Parça Dükkanında Çalışan Baba, Zor Durumda

Ankara’da oto yedek parça dükkanında çalışan Emre Okur, sol elinde parmak eksikliği bulunan 2,5 yaşındaki oğlunun engelli raporu ile ÖTV muafiyetinden yararlanarak, geçen yıl temmuz ayında İstanbul’dan 1 milyon 87 bin lira değerindeki sıfır otomobili 730 bin liraya satın aldı. Ancak, aracın alımından kısa bir süre sonra yaşadığı sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Emre Okur, aracını aldıktan sonra fark ettiği bazı anormallikler üzerine ekspertize götürdü. Ekspertizde kaput ve çamurluğun sökülüp işlem gördüğü, hatta aracın komple boyandığı tespit edildi. Durumu öğrenen Okur, otomobil bayisiyle görüşmek adına avukatı Asiye Meltem Taşcı ile harekete geçti.

Otomobil bayisinin yaptığı 100 bin lira teklifini reddeden Emre Okur, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle dava açma kararı aldı. Avukat Asiye Meltem Taşcı, durumu şu şekilde özetledi: “Aracın alımının ardından Emre Okur ve ailesi, çeşitli hatalarla karşılaştı. Bayi tarafından yapılan teklifler yeterli görülmedi ve dava süreci başlatıldı. Ankara 4’üncü Tüketici Mahkemesi’nde görülecek olan dava umarız lehlerine sonuçlanır.”

Emre Okur, aracın değiştirilmesini talep ederek, “Aracımızın bire bir yenisiyle, hatasızıyla değiştirilmesini talep ediyoruz. Mağduruz” dedi. Avukat Taşcı ise bilirkişi atanmasını beklediklerini belirterek, “Emsal kararları dosyaya sunduk, en kısa sürede lehimize sonuçlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.