Arazi Anlaşmazlığından Kaynaklı Kavgada Ölü ve Yaralılar

Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü vahşet... Baş şüpheli 10 ay sonra yakalanmıştı! İfadesi ortaya çıktı

Arazı Anlaşmazlığından Kaynaklı Kavgada 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı

15 Haziran 2023 tarihinde Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi’nde, Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığından kaynaklanan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Olayın ardından Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş, Mehmet Can Taş, Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybederken, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı. Jandarma ekipleri kavgaya müdahale ederken üzerlerine ateş açıldı.

Olay sonrasında 12 kişi tutuklandı, 10 kişi firari durumda bulunurken daha önce serbest bırakılan 9 kişi hakkında toplam 31 şüpheliye yönelik 151 sayfalık iddianame hazırlandı. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 31 sanıktan 26’sı hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, jandarmaya ateş açıldığı için ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 117 ila 180 yıl arasında hapis cezası talep edildi. 5 sanık ise ‘tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 338 ila 530 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak.

İddianamede yer alan ifadelere göre, firari Behçet Taş’ın baş şüpheli olarak belirlenmesinin ardından Batman’da gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Tutuklanan Taş, ifadesinde yaşanan olayların arazi anlaşmazlıklarından kaynaklandığını belirterek, “Benim olaylarla bir alakam yoktur, bize yapılanlar iftiradan ibarettir. Köydeki insanlar araya girip barıştırmaya çalıştılar, ancak olaylar büyüdü” dedi.

Taş, “Olay sırasında ben tepede bayıldım, gençlerin silah çektiğinden haberim yoktu. Jandarmaları arayarak olayların büyümemesi için çaba gösterdim. Ancak benim de silahım yoktu ve olay yerinde jandarmaları göremedim” şeklinde ifadelerde bulundu. Olaydan sonra teslim olmak istediğini belirten Taş, “Prostat kanseri olduğum için olay günü eve gitmiştim. Benim çocuklarım bile bana ‘Bu olaylardan sorumlu tutuluyorsun’ diyerek teslim olmamı tavsiye ettiler” dedi.