Arca Firması: İhracatta Büyük Başarı ve Anlaşmalar!

Top mermisinde rekor üretim: Çorum’dan çıktı ABD’yi solladı

SAHA EXPO’nun En Büyük İhracat Anlaşması Arca Firması İle Gerçekleşti

Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde mühimmat üretimi yapan Arca firması, SAHA EXPO 2024 Fuarı kapsamında Slovakya’nın savunma sanayi firması MSM Group ile topçu mühimmatı üretimi için büyük bir ihracat anlaşması imzaladı. Fuarın ana sponsoru olan firma, 2 milyar doların üzerinde ihracat sözleşmesine imza attı.

Arca Savunma, Çorum’daki tesislerinde bir ay içinde, tek başına bütün Amerika kıtasında üretilen top mermisinden daha fazlasını üretiyor. Şirket, geniş bir yelpazede faaliyet göstererek 60 mm, 81 mm, 120 mm yüksek infilaklı havan mühimmatı ile 122 mm, 152 mm ve 155 mm yüksek infilaklı topçu mühimmatı başta olmak üzere çeşitli mühimmat türlerini yerli imkanlarla üretiyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk C4 patlayıcı fabrikası da Arca firması bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Arca Savunma’nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Terlemez, firma hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bizim için önemli olan yerli ve milli olma hedefiyle ilerlemek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden yola çıkarak savunma sanayindeki bağımsızlığımızın, ülkemizin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz.”

Arca’nın ihracat başarısını değerlendiren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şu sözleri kaydetti: “Arca firması, SAHA 2024 Fuarı ana sponsoru olarak sadece fuar kapsamında 2 milyar doların üzerinde ihracat sözleşmesi imzaladı. Tek başına bütün Amerika kıtasında üretilen top mermisinden daha fazlasını bir ayda üretiyor.”

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Terlemez, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Arca’nın Sungurlu’da gerçekleştirdiği yatırımlar ve üretim faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Şirketin geleceğe dönük hedefleri arasında Avrupa genelinde tanınmışlığı artırmak ve ihracat kapasitesini daha da yükseltmek bulunuyor.