Arda Turan’ın Kardeşi Parasını Bankadan Nakit Çekerken Görüntülendi: Denizbank Durumu Açıkladı

Bankadan görüntülü yanıt: Parayı nakit çekip sisteme verdiler

Arda Turan’ın kardeşinin parasını çektiği görüntüler servis edildi

Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan hakkında banka hesabındaki bir meblağı çekip, Ali Yörük’e teslim ettiği iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Bu iddia, bankanın bu işlemi biliyor olması üzerine yapıldı. İddia edilen bu olaydan elde edilmiş kayıtlarda Denizbank’ın Büyükdere şubesinde görülen kişiler arasında banka müdürü Seçil Erzan, banka çalışanı Asiye Öztürk ve tutuklu bulunan Ali Yörük bulunmaktadır. Otuzuncu yaş gününde Arda Turan’ın parasını kardeşinin işletmesine havale yaptığı iddia edildi.

Nakit Para İşlemi Detayları

Görüntülerde, toplamda 2 milyon 490 bin dolar olan nakit paranın çekilme işlemi gerçekleşirken, banka genel merkezinden talep edilmiş olduğu görülmekte. Okan Turan ilk etapta, parayı çekmek istediğini belgelerle resmiyete döküyor. Bundan sonra da görüntülerde Asiye Öztürk’ün çuvallardaki dolarları masaya yaydığı izleniyor. Ali Yörük’in, paraları bir spor çantasına koyarken Okan Turan’ın geride beklediği tespit edildi. Çantayı teslim alan Ali Yörük’ün şubeden ayrılmasının ardından Okan Turan’da bankadan çıkıyor.

Denizbank’ın Açıklaması

Denizbank konuyla ilgili bir açıklama yaparak, şubede gerçekleşen işlemleri ayrıntılı bir şekilde paylaştı: ” Daha önce de belirttiğimiz üzere; saadet zincirine bankamızda teslim edildiği iddia edilen paralar, banka kayıtlarından nakit ödeme olarak çıkarılmış ve organize olarak adlandırılan yapıya teslim edilmiştir. Eğer iddialar doğru olsaydı ve bankamızda bir fon hesabı bulunmuş olsaydı, paralar hesaptan nakden çekilip dışarı çıkarılmazdı, direk hesaptan başka bir hesaba aktarılırdı. İlgili kamera kayıtları, bankamıza yatırılan herhangi bir parayı değil, bir hesap sahibinin hesabından nakit çekme işlem görüntüleridir. Bankamız dışına çıkarılan bir paranın sorumluluğu bankamızda olamaz.”

Bankanın açıklamasında ayrıca büyük miktarda para çeken kişinin özellikle görüntülerde görülen gişeden para alıp almadığı konusunda sorulara yanıt verildi: “Büyük miktarda para alımı işlemleri, müşteri ve çalışan güvenliği sebebiyle diğer müşterilere kapalı olan ve kameralarla denetlenen güvenlik bölümünde yapılmaktadır. Kamera kayıtları ve bankamızda gerçekleşen işlemler ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir makama ya da bankamıza herhangi bir suçlama gelmemiştir.”