Artemida’da Gerçekleşen Kanlı Olayda Türk Mafya Çetesinin İzleri

6’lı infaz’da köstebek şüphesi

Atina’nın 43 kilometre uzağındaki Artemida tatil beldesinde geçtiğimiz pazartesi günü saat 18.30 civarında, sahte Alman plakalı bir Ford aracı, Arionos sokağında kimliği belirsiz kişiler tarafından tarandı. Araçta bulunan Abdurrahman Tekru, Doruk Ersu Büyüktunç, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza ve Burak Tahmaz hayatını kaybetti. Yapılan araştırmalar sonucunda, ölenlerin İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un liderliğini yaptığı ‘Ölüm Çetesi’ üyeleri olduğu ortaya çıktı.

Yunan medyasına göre, saldırıdan bir saat sonra Midilli adasına bilet alan ve birkaç saat sonra Atina havalimanında yakalanan 32 yaşındaki bir Türk vatandaşının ‘Ölüm Çetesi’ ile ilişkisi olduğundan şüpheleniliyor. Yunan polisi, bu kişinin çeteye sızıp, çete üyelerinin yerlerini saldırganlara bildirmiş olabileceği ihtimalini araştırıyor.

Yunan polisi ayrıca saldırganların, 6 Ağustos’ta Fransa’da öldürülen ‘Anucur Çetesi’ lideri Halil Ay’ın adamları olabileceğini ve saldırının intikam amaçlı gerçekleştirilmiş olabileceğini düşünüyor. Saldırı sonrasında olay yerinden hızla uzaklaştığı görülen siyah bir araç ve bir motosiklet de aranıyor. Saldırganların 35 saniyede 60 kez ateş ettiği ve ardından kaçtığı tespit edildi. Öldürülen 6 kişinin kaldığı evde yapılan aramada önemli bir bulgu bulunmadı.

Bu olay sonrasında Yunan kamuoyu Türk mafya çetelerinin Artemida’da gerçekleştirdiği bu kanlı hesaplaşmadan şaşkın. Ülkede daha önce bu kadar kanlı bir infaz olayı yaşanmamıştı.

Ölenlerin birlikte görüldükleri bir fotoğrafın TikTok’ta paylaşıldığı ortaya çıktı. Bu fotoğrafta başlarına çarpı işareti konulan kişilerin Barış Boyun ve Dalton kardeşleri olduğu belirtildi. İddialara göre, saldırı rakip gruplar tarafından organize edilmiş, öldürülen kişilerin ise bir süre önce serbest bırakılan Barış Boyun’la görüşmeye gittiği iddia ediliyor. Yunan polisi, Türk polisiyle bilgi alışverişinde bulunarak soruşturmayı sürdürüyor.

Öldürülen Abdurrahman Tekru’nun suç kaydında 25 suç ve 16 arama kaydı olduğu, Burak Tahmaz’ın 32 suç ve 6 arama kaydı olduğu, Ozan Kaan Tozlu’nun ise 13 suç ve 2 arama kaydı bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Doruk Ersu Büyüktunç’un 15 suç ve 7 arama kaydı, Ömer Kanza’nın ise 6 suç kaydı ve 2 araması olduğu belirtildi. Bu kayıtlar arasında cinayet, yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve hırsızlık gibi suçlar yer alıyor.