Artvin’de Baraj Gölü’nde Tekne Alabora!

Doğum günü kutlaması faciaya dönüştü

**Artvin’de Baraja Açılan Tur Teknesi Su Aldı!**

Artvin’in Çoruh Nehri Baraj Gölü’nde doğum günü kutlaması için baraja açılan 5 arkadaşın içinde bulunduğu tur teknesi, dönüşe geçerken kıyıdan yaklaşık 50 metre uzaklıkta su almaya başladı. Kısa sürede suya gömülen tekneden Mete Okumuş, eşi Ebru Tuğçe Okumuş, Talih Çavuş, Gözde Çavuş ve Uğur Yerlikaya, yardım çağrısında bulundular. Çevredeki balıkçılar ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesiyle birlikte kurtarma operasyonu başlatıldı. Can yelekleriyle suda çırpınan 5 kişi, balıkçılar tarafından kıyıya çıkarıldı.

Balıkçıların kurtardığı ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında hastaneye kaldırılan 5 kişiden biri olan Mete Okumuş, ne yazık ki yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Tekne kaptanı Ümit Yerlikaya, “Teknenin alabora olacağını anlayınca, herkese can yelekleri verdik. Herkes yelekleri giydi ve kurtulmayı başardı. Yelekler sayesinde su üzerinde kaldık. Çevredeki balıkçılar da hızla yardımımıza koştu” dedi.

Kurtarma sırasında, suya düşen 5 kişinin can yelekleriyle kurtarılma anları cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, kurtulan kişilerin su yüzeyinde beklerken balıkçılar tarafından kıyıya çekildiği, yardım eden balıkçının cesareti ve kurtarılan kadının endişesi yürekleri dağladı.