Atatürk Mahallesindeki Restorana Silahlı Saldırı: 3 Şüpheli Tutuklandı

Uzun namlulu silahlarla restoranı taramışlardı! Maskeli 3 şüpheli yakalandı

Atatürk Mahallesi’ndeki bir restoranda meydana gelen olayda, 2. Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan restoran vuruldu. Pazar günü saat 08.00 civarında gerçekleşen saldırıda, maskeli ve silahlı saldırganlar lüks bir otomobilden inerek restorana ateş açtı. Saldırganlar, iş yerine kurşunlar yağdırdıktan sonra hızla kaçtılar. Polisin yaptığı incelemede, restorana 14 kurşun isabet ettiği ve park halindeki üç otomobilin hasar gördüğü belirlendi. Ayrıca, bölgede 44 boş kovan ve 1 otomatik tüfek şarjörü bulundu. Olayın, restorandan dışarı çıkarılan bir grup tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Saldırı anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda, şüphelilerin restorana gelişleri ve saldırı anlarına ait görüntüler tespit edildi. Görüntülerde, otomobille gelen saldırganların restorana doğru ilerledikleri ve ateş açtıktan sonra aynı otomobile döndüklerini ve kaçtıklarını gösteriyor.

Polis, görüntüler üzerinde çalışarak şüphelilerin kimliklerini belirledi. Özel harekat polislerinin ve eğitimli polis köpeklerinin de katıldığı operasyonda, saldırıyı gerçekleştirdikleri tespit edilen Hakkıcan U. (24), Adem K. (31) ve Umut D. (25) gözaltına alındı. Şüphelilerin suç kayıtları olduğu da ortaya çıktı. Gerçekleştirilen aramada, saldırıda kullanıldığı düşünülen bir otomatik tüfek ve bir tabanca ele geçirildi. Gasp Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.