Avcılar İlçe Emniyet Müdürü, Eski Polis Memurunu Darp Etti: İddialar Soruşturuluyor

Dayakçı Emniyet müdürü görevden alındı

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, Ambarlı Mahallesi’ndeki bir restoranda eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk’e küfür ettiği iddiasıyla darp etti. Öztürk, darp raporu aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili adli ve idari işlem başlattığını duyurdu. İstanbul Valiliği ise, “Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un, medyaya yansıyan görüntüleri derin üzüntüye sebep olmuştur” açıklamasını yaparak Özburun’un görevden alındığını bildirdi. Soruşturma devam ediyor ve olayın incelenmesi için müfettiş görevlendirildi.

Abidin Beytullah Öztürk, olayla ilgili konuşarak, “Aracıyla buradan geçerken kendisi aniden hiçbir şey söylemeden bize yumruk atarak saldırdı. ‘Müdürüm neden bunu yapıyorsunuz?’ diye sakin bir şekilde sorduğumda bağırmaya, tehdit etmeye başladı. Karnıma şiddetli bir yumruk atarak beni yere düşürdü ve ambulansla hastaneye kaldırıldım. Yaklaşık 3 buçuk saat Avcılar Devlet Hastanesi’nde kaldık, iç kanama şüphesi vardı” dedi.

Öztürk’ün, daha önce karakolların bahçelerine sivil araçlar getirdiği gerekçesiyle İlçe Emniyet Müdürü tarafından rapor tutulduğu belirtildi. Öztürk, yeni görev yerine gitmeyi reddettiği için ihraç edildi. Babasına ait restoranı işletmeye başlayan Öztürk, Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun’u idari soruşturma başlatmakla suçladı. Öztürk’ün, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden defalarca ihbarlarda bulunduğu, küfür ettiği ve Avcılar Polis Merkezi önüne gelerek intihar edeceğini söylediği belirtildi.